Koko blogi oli näköjään muuttunut ja kaikki kuvat kadonneet !? Nyt en ehdi enempiä otsikon lisäksi niiden kanssa pelata vaan yritän saada aikaiseksi kertomusta Lentsun kisakurssista, jolla starttasimme liikkeelle kevään treenit. (Toki jotain pientä olemme ottaneet tätä ennenkin.)

Kurssi pidettiin Tuorlassa maaseudun tunnelmassa. Paikalla kolme koirakkoa ja neljä koiraa. Ja keli mitä parhain.

Jokainen oli miettinyt valmiiksi 2-3 liikettä jotka tehdään palkatta kisamaisesti ja yhden josta sitten saa palkan. Ja lopuksi otimme myös muutkin puuttuvat liikkeet.

1. Luoksetulo: Sähläsin ihan liikkeen aluksi antamalla Jajalle maahan-menokäskyn jo Lentsun kysyessä "Valmis?"....Annoin myös pysähtymiskäskyt liian aikaisin kun kuvittelin Jajan "valuvan" mutta nyt ei sitten niin käynytkään ja pysähtyi sitten jo ennen merkkejä.. Noh mutta muutoin oli ihan ok.

2. Z: Omaa epävarmuutta jälleen pysäytyksissä. Ainakin yhdessä kohtaa olin lähes varma ettei Jaja tulekaan vieressäni ja käännyin katsomaan - tulihan se :) Sekoitin myös itse nuo liikkeet (maahan,istu,paikka) eli annoin väärässä järjestyksesssä. Näiden järjestys siis vaihtuu joka kerta ja ne kerrotaan vasta juuri ennen liikettä (ja arvaa vaan muistanko ne siinä jännityksessä)... ihan omia mokia nämä siis. Jaja teki sen mitä pitikin :)

3. Tunnari: Noutojen palautukset ovat meillä nyt yksi iso ongelma. Siksi valitsin yhden noudoista josta palkkaan. Tällä kertaa Jajan into vei tarkkuuden ja toi väärän kapulan. Otimme toisen kerran jolloin siellä oli vain se yksi ja oikea, jonka Jaja sitten iloisesti toi.

Tässä tuli jälleen todettua miten tärkeää on päästä harjoittelemaan toisen käskytyksellä. Se on yllättävän vaikeaa kun itsekseen yleensä harjoittelee :) Loppuliikkeiden järjestystä en enää muista mutta koitan muistaa jotain itse liikkeistä. Nämä loput tehtiin muutaman liikkeen sarjoissa.

5. Ohjattu nouto: Emme vielä ole tätä harjoiteltu kunnolla koko liikkeenä, lähinnä vasta yhtä suuntaakin. Ja tietty nyt arvoimme sen toisen suunnan.  Ja minähän taas tässäkin sähläsin aluksi. Eli kun Lentsu sanoi "valmis" niin annoin Jajalle merkki-käskyn.. Ja tässä vaiheessahan Lentsu oli vasta viemässä kapuloita - sorry, taidettiin olla Jajan kanssa vähän yli-innokkaita tällä kertaa :) Hyvää tässä on kuitenkin se, että Jaja löysi merkin hyvin ! Sehän on ollut myös täysin kadoksissa. Otettiin sitten uusiksi, merkki löytyi jälleen vaikkakaan kapulaa ei meinanutkaan löytyä. Otettiin vielä uusiksi, jolloin vihdoin löytyi jo kapulakin.

6. Ruutu: Tämähän on se meidän yksi kauhistus-liikkeemme, joka ei ole tainnut oikein koskaan onnistua. Ja koska merkkikin on ollut hukassa niin siihenhän tämä sitten jo tyssääkin. Jos merkki sattuu löytymään niin ei sitten ainakaan enää ruutu.. Nyt laitettiin kansi merkiksi ruutuun ja saatiin tästäkin suht onnistunut suoritus lopulta. Emme ottaneet koko liikettä loppuun vaan palkkaus tuonne ruutuun pysähtymisestä tässä vaiheessa.

7. Seuraaminen: Kohtalaisen hyvää ja tarkkaavaista - lukuunottamatta huonoja perusasentoja. Mutta innokkuus on nyt se mitä koitetaan hakea.

8. Metallihyppy: Jotensankkin tuo metallikapula ei ollut kovinkaan mieluinen. Hyppäsi hyvin, otti metallin mutta pudotti sen sitten rykäisten paluuhypyn jälkeen jalkoihini. Kaikki noutojen palautukset tulee harjoitella erillisenä, ettei pilata koko muutakin liikettä näitä hinkaamalla. Saatiin tästäkin vähän parempi suoritus, palkan heitin Jajalle maahan jolloin sai irrottaa metallin sivullani.

9. Ryhmässä istuminen: Oli mennyt kerran maahan, josta Lentsu oli käynyt nostamassa. Näitä ei ollakkaan taas treenailtu ja sen huomaa.

10. Maassaolo: OK !

Ja tuo noutojen palautusongelma alkoi vuosi sitten sadekelin treenistä, jolloin Jaja sai kovan vesiryöpyn päälleen kumartuessani kapulaa ottamaan... eli pikkuhiljaa ja erikseen korjausta noutojen palautukseen. Piiralta olemme saaneet harvakseltaan aikoja. Yritetään saada Jajan kroppa kuntoon ja myös pysymään kunnossa. Tämä myös osaltaan vaikutti liikkeiden vastenmieliseen suorittamiseen.

Nyt olisi ajatuksena saada liikkeet tuntumaan kivoilta. Viime kesän kisailut olivat jotain painajaista (toisen keskeytin itse ja toisen tuomari).. Eli menkööt iloisesti väärin mieluummin kun ei intoa lainkaan !