Viime Lentsun tokotreenistä jäi vähän huono maku.. Joka siis johtui ihan minusta itsestäni ja väsymyksestä. Jaja parkaa...

Tuntuu ettei me osasta mitään...ja siksi olen nyt ottanut itsekseni ihan pientä ja mahdollisimmän helppoa treeniä. Ei liian isoja harppauksia eteenpäin vaan enempi takapakkia.

Ruutu on ollut koko päivän pihalla. Pääasiassa otettu läheltä ilman namukeppua. Ruudussa sitten "namu" ja palkka lentää. Kerran otin tosi kaukaa, jolloin ruudussa oli namukeppu. Loppuosaa koitettiin kerran. Läheltä lähetys, maahan, kohti kävely ja paluu-kävely josta kutsu.. Sujui! Vaikeintä tässä on sitten se kauempaa lähettäminen ilman namukeppua mutta siinä asti ei vielä olla vähään aikaankaan.

Hyppynoutoa olen testannut niin että hyppyteline ei ole suoraan edessämme vaan heitän kapulan suoraan. Sitten kuitenkin käsky "hyppy" jolloin Jajan tulee tehdä pieni mutka hypylle, "hae" noutaa kapula ja tehdä taas mutkan paluuhypyssä. Tämä tapa on vielä harjoitteluasteella mutta idea on se, että vaikka kisassa sitten heitto epänonnistuu (mikä on enemmän kuin mahdollista) niin Jaja tekisi hypyt vaikka näkisikin vinoon jääneen kapulan suoraankin.. Tässä olen joutunut vaihtamaan käskytystä, joka aluksi oli pelkästään "hae".. Nyt se on hyppy-hae..

Metallinouto sujuu taas vanhaan mallliin!

Liikkeestä istuminen, josta heti lelun heitto taakse..

Luoksetulon pysäytyksiä läheltä. Välillä kisamaisella alkuasennolla maahanmenosta välillä vain kävellen, käsky "paikka" josta namun heitto. Välillä "maa" josta lelun heitto tai namun.. Jne.... Tässä ollut itsellä vähän epäselvää kumpaa käskyä käyttäisin ja nyt olen päätymässä pelkkään käskyyn. Mutta nyt koitan jatkaa jonkun aikaa läheltä pysäytyksiä käskyllä - eikä kokeenomaisesti. Tulen tässä myös käyttämään takapalkan lisäämisessä apukättä samaan tyyliin mitä Lentsun treeneissä viimeksi. Ennakoimista ei nyt ole ollut koska ollaan harjotella aika eritavalla pysäytyksiä - näin jatketaankin.

Seuraamisessa pysäytyksiä, taakse ja sivuille siirtymisiä.. Taakse meneminenkin alkaa pikkuhiljaa sujumaan paremmin - hyppäyksiä voi vielä kuitenkin tulla.

Kaukokäskyistä ylös-nousua läheltä niin, että monta liikevaihtoa josta lopulta palkka. Istumaan ja maahenmenot kaukaa, joista parin vaihdon jälkeen palkkaus.

Tunnarikapuloita ei vieläkään ole askarreltu. Mutta sain hyvän vinkin kaverilta joka oli netistä yhdeltä tokofoorumilta asian bongannut.. Eli "oman" tunnistamista haistelulla voidaan harjoitella myös metsässä kävyillä tai kepeillä. Kaikkea voi testata, joten niin tätäkin. Yhdellä lenkillä vähän aikaa sitten - keppi käteen, jota esittelin "omana" Jajalle.. Heitin muiden joukkoon. Ensin Jaja toi väärän ilman haistelua. Mentiin yhdessä hakemaan oikea. Sitten jälleen haistelu ja heitin sen eri suuntaan eri keppien joukkon. Nyt toikin heti oikean ja vielä kerran. Onnistui jälleen! Tätä pitääkin jatkaa....wau! Tärkeintä nyt olisi että Jaja tajuisi tämän liikkeen idean.

Näitä ollaan tehty pieniä satseja kerrallaan...eikä edes joka päivä. Tuntuu ettei aika oikein ole riittänyt muutta nyt mulla alkoi LOMA, joten eiköhän aikaa löydy jatkossa vähän enemmän.