Paikkana Liedon Tsau-hallin parkkipaikka. Keli kostea mutta ei satanut. Hiekkapohja.

Aluksi metallinoutoa niin että sanon Jajalle "odota", odotan hetken, heitän kapulan, odotan hetken ja palkkasinkin paikoillaan pysymisestä. Hain itse kapulan. Näitä pari, sitten normaali nouto. Ja taas pysymispalkkausta.  Jaja malttoi odottaa käskyä. Ei olla moisia ennen tehtykkään ja hyvin sujui!

Tällä kertaa tehtiin kaksi tunnariharjoitusta. "Oma"kapula vähän erikseen, pieniä makupaloja ympärille ja sitten niitä vääriä vähän sivummalle. Ensin Jaja lähti haistelemaan siis oikeesti HAISTELEMAAN niitä vääriä. Minä sitten jo murahdin mutta onneksi Heidi tukki turpani nopeasti..sillä eihän haistelemisesta saa kieltää - pääasia ettei nostaisi väärää. Eikä tässä myöskään ole mitään aikaa miten nopeasti se oikea pitäisi löytää. Tärkeintä on että HAISTELEE ja toikin sitten oikean !!! Otettiin vielä toisen kerran ja JÄLLEEN oikea.. Tämä oli hyvin pieni harjoitus ja "oma" oli tosiaan aika helposti vähän erikseen. Mutta tästä on kiva jatkaa!

Sitten ruutuun juoksuja, ensin makupala ruudun takareunaan niin ettei Jaja sitä huomannut. Vauhdilla lähti ja kun huusin "paikka" niin hetken haahuilee vielä makupaloja etsien. Eli selvästi kuulo ei ole ihan päällä kun keskittyy makupalojen löytämiseen. Sitten testatiin niin, että ruudussa ei ollut mitään. Meni vauhdilla, käsky "paikka" ja kun pysähtyi niin "namu" ja Heidi heitti sivulta palkan. Tämä tuntuu toimivan melkein paremmin. Pitänee silti vähän vaihdella palkkaustapaa, jotta ruutuun juoksu pysyy kivana. Testasin kerran myös maahan käskyä ja kohti kulkemista ja siinä pyörimistä - palkaten sitten maassapysymisen. Ihan tyytyväinen olin näihinkin harjoituksiin.

Luoksetuloa pysäytyksistä palkaten. Heidi jälleen heitti sivulta palkan käsimerkkini mukaisesti. Jaja alkoi jo toisella kertaa ennakoimaan, jolloin otinkin suoraan luoksetulon. Sitten taas pysähtymistä ja maahanmenoa ja suoran luoksetulon. Tämä on kisoissa sujunut nyt ihan kohtalaisesti mutta ihan palkkauksen vuoksi käytiin vielä läpi.

Lopuksi maassaoloa kolmen koiran voimin. Ei kuitenkaan piilossa olemista vaan lähinnä oltiin häiriökoirana Unon alo-maassaoloon.

Kiitos jälleen Heidille. Ei näitä yksin kyllä pysty samanmoisesti tekemään kun tarvitaan apuja erityisesti palkkauksissa. Treenit olivat oikein kivat ja hyvillä mielin taas jatketaan ....