Kupittaalla ruohokentällä. Matka meni jännäksi koska tunti alkoi viideltä eli oltiin suurimpaan ruuhka aikaan ajamassa läpi kaupungin. Yleensä olen ajoissa paikalla mutta tällä kertaa myöhästyimme viisi minuuttia - arrgg... Eli ideana käydä läpi joitain evl-liikkeitä, jotta voisin alkaa niitä itsekseen harjoittelemaan.

Aloitimme istumaan jäämisen harjoittelulla. Leena kyseli myös että mikä on meidän käsky tässä liikkeessä ja piti sitä hyvänä että on vain "istu" eikä mitään paikka tai odota -lisäystä. Yhdessä Jajan kanssa kävimme laittamassa makupalan keppuun puun taakse. Sitten jätin Jajan istumaan ja poistuin tuon puun taakse. Ja lähes samantien palasin Jajan sivulle ja vapautin "namu" käskyllä. Jaja singahti heti puun taakse makupalaa hakemaan. Toisella kertaa jätin Jajan istumaan ja puun takana jätin makupalan keppuun. Palasin Jajan sivulle ja taas "namu" käskyllä vapautus palkalle. Wau - miten hienosti tämä lähtikin. Ihan loistava idea, jonka tarkoitus onkin pitää koira tarkkaavaisena piilon suuntaan.  Eli nyt vain pikkuhiljaa lisätään aikaa piilossa olemiseen..

Ruutua harjoittelimme merkiltä lähetettynä - vastakkaisista suunnista. Eli siten että välillä lähetys suunta ruudulle oli oikea ja sitten vasen. Käskynä on aina ruutu ja käsi näyttää suunnan. Merkkiä ollaan käyty ihan muutaman kerran joskus kauan sitten. Mutta kohtuullisesti Jaja senkin taas muisti. Ongelmana oli se että Jaja meni maahan kun sanon "paikka", joten alan palkkaamaan seisomisesta jatkossa. Myös ruutuun jäämiset.

Kaukokäskyjä koska kerroin sen olevan ongelmallisinta tällä hetkellä. Leena ihmetteli miksen käytä istumaan nousussa käsimerkkiä. Kerroin jättäneeni sen pois koska ei toiminut. Ohjeisti kuitenkin että siinäkin ehdottomasti kannattaa olla käsimerkki koska evl-luokassa matka on niin pitkä että jos on vähänkin häiriötä niin pelkkää käskyä ei välttämättä kuulu. Leena halusi nähdä miten tuo istumisen käsimerkki toimii tai ei siis toiminut nytkään vaan Jaja nousi seisomaan. Eli sekoittaa ylös-nousun ja istumisen käsimerkit. Päädyttiin sitten siihen että jatkan harjoitusta pienemmällä käsimerkilä ja kerran testattua toimisikin. Niin siis jatkossa.

Ohjattu nouto: Merkki ja makupalakippo ehkä metrin taaemmas merkistä mutta selvästi oikealle sivulle. Jaja jäi perusasentoon, kävin laittamassa kippoon makupalan. Sitten saatoin Jajan merkille naama eteenpäin eli minua kohti. Palasin itse lähtöpisteeseen, josta käsimerkillä lähetys "hae". Hyvin lähti. Toisella kertaa kävin laittamassa kapulan kepun tilalle. Samanlailla saatoin Jajan merkille niin että meidän naamat olivat vastakkain. Lähetys käsimerkillä "hae" ja sinne lähti ja toi kapulan.. Näin siis jatketaan, ensin vain yhdellä kapulla ja yksi suunta. Pikkuhiljaa tuota kapulaa siirretaan taaksepäin kunnes matka on oikea.. Sitten harjoitellaan vasen puoli.. Ja vasta sitten tämä yhdistetään. Idea on että Jaja jää aina kasvot minuun päin, jolloin keskimmäinen kapula jää Jajan taakse, eikä siten lähtisi sitä noutamaankaan missään vaiheessa.  Ihanaa - etten ole tätä itse aloitellut - väärin olis meinaan mennyt... Mutta tämä tuntuu oikein selkeältä systeemiltä. Eikä tarvita tässä vaiheessa kuin yksi kapula, joten voidaan alkaa harjoittelemaan samantien.

Lopuksi vähän seuraamista koska tiedän sen olevan irtonaista ja edistävää.. Leena kommentoi ettei sitä ole paha korjata. Eli nyt tehdään suoraan seuraamista, jossa vähän väliä pysähdyksiä joista palkka. Myös kolme askelta eteen ja käännös vasempaan jolloin pysähdys - ja palkka. Näin kuulemma pitäisi tuon oikean paikan tulla kuin itsekseen. (Uskoisko?) Tehtiin myös hölkästä kaikki käännökset (vasen, oikea ja täyskäännös) sekä pysähdys. Tämä menikin paremmin ja paikkakin pysyi oikeana.

Oli kyllä aivan ihana tunti. Sain hyviä vinkkejä. Tästä on tosi kiva jatkaa! Jaja jaksoi koko tunnin reippaana ja tarkkaavaisena. Tehtiin lopuksi vielä kävely Kupittaan puiston ja lintupuiston ympäri.. Jaja on niin <3<3<3