Kylmää oli edelleen mutta eipä se mitään haitannut :) Kaikki viisi koirakkoa paikalla. Tällä kertaa vuorossa luoksetulo ja kaukokäskyt. Sekä maassaolo joka on onneksi joka kerta.

Luoksetulo: aloiteltiin niin, että merkit oli ruutumuodostelmassa n. 10 metrin välein toisistaan. Yhden merkin kohdalla Jaja maahan (kuten luoksetulo alkaa). Itse kävelin vastakkaisen merkin taakse josta käsky "tänne" ja merkkien kesellä käsimerkistä "stop".. ja pysähtyikin hienosti. Palkkauksen jälkeen jätin Jajan seuraavan merkin taakse seisomaan ja kävelin jälleen itse seuraavalle merkille josta taas käsky ja puolessä välissä "maahan".. ja menihän se taas.. Palkkauksen jälkeen maahan kolmannelle merkille josta liikkeen loppuosuus sivulle tulemisineen. Tämä oli ihan kiva harjoitus ja Jajakin toimi hienosti :)

Seuraava harjoitus olikin sitten monimutkaisempi. Enkä taida osata siitä oikein mitään kirjoittaa - ainakaan niin että siitä kukaan (minä itsekkään) selkoa ottaisin.. Mutta yritän silti.. Merkit edelleen ruutumuodostelmassa. Tällä kertää tarkoitus itse pysyä yhden merkin kohdalla ja siitä käskytyksellä ohjata Jaja ensin yhden merkin taakse maahan. Sieltä seuraavalle merkille jossa puolessa välissä "paikka" käskyä ja vielä sieltäkin seuraavalle... Mutta eihän se sujunut mitenkään niin kuin oli tarkoitus.. Vaikka kyllähän Jaja meni maahan ja pysähtyikin mutta ei kyllä ihan siellä missä olisi ollut tarkoitus. Ei se kyllä toisiltakaan ihan putkeen mennyt mutta hauskaa ainakin oli :)

Sitten laitettiin merkit kuten luoksetulossa kuuluukin,  eli merkkit  jonoon n. 10 metrin välein toisistaan. Ensin jätin Jajan maahan - siitä juosten toiseen päähän josta kutsu "tänne". Eli ensin pelkkä vauhtiharjoitus ilman pysäytyksiä.  Ja toinen kerta sitten ihan liikkeen omaisesti Lentsun käskytyksellä. Muutoin ihan ok suoritus mutta loppuperusasento vähän vino. Joten sitä ainakin tulee treenata paremmaksi.

Kaukokäskyt: Aluksi tehtiin Lentsun käsimerkkien mukaisia liikkeen vaihtoja. Jaja selvästi edisti ylösnousuissa. Ja siksi olenkin harjoitellut takapalkkauksella. Jota myös testattiin. Tällöin ei edistämistä niin tapahtunutkaan mutta aikansa eri liikkeitä käytyä Jaja varasti itse palkkansa. Tämä siksi kun ei olla otettu kuin muutamia vaihtoja ja sitten palkkaus. Jaja näköjään katsoi tehneensä jo tarpeeksi palkkansa eteen :) Olen tosiaan ottanut muutamia vaihtoja ja lähinnä harjoitellut eri matkoja mutta pitänee ottaa molemmat harjoituksen alle. Liikesarjat ja matkat.

Sitten tehtiin samaa vähän eri tavalla.. Tällä kertaa joko puun ympäri kiertämisen jälkeen käskytykset tai sitten peruuttamisen jälkeen.. Meiltähän ei suju kumpikaan mutta päädyttiin mieluummin puunkiertoon jota olen nyt pari kertaa koittanut harjoitella.. Vaikka eihän se taaskaan tahtonut sujua. Jaja irtoaa kyllä hyvin mutta se että minä onkin sitten aina yllätys :) Tällä kertaa lähtikin kiertämään niitä merkkitolppia.. Kyllä me lopulta se puunkiertokin saatiin onnistumaan ja siitä sitten eri liikkeitä. Koitettiin myös peruuttamista mutta siinäkin Jaja teki ihan omat kuviot. Näkyy että muksut on sen kanssa jotain myös "höpsötelleet".. Tarkoitus oli heti kun lähtee peruuttamaan käskyttää maahan.. Olin itse ihan Jajan edessä josta "peru" käsky käsillä avustaen. Askeleen peruuttamisen jälkeen - käsky "maahan" jolloin Jaja pyörähti säman tien maasta selälleen jalat pysytyssä sojottaen. Ei voinut kuin nauraa :) Otin vielä uusiksikin, että saatiin edes vähän oikeanlainen suoritus. Eli pieni peruutus josta maahan ja sitten käskytyksiä kauempaa..

Lopuksi tehtiin taas oikeanlainen suoritus. Kun pitää takapalkkaa niin edistymistä ei tapahdu mutta ilman edistää ylös nousuissa. Saatiin ohjeeksi jättää jatkossa tuo takapalkka "kehän" ulkopuolelle josta sitten liikesarjan jälkeen se käydään hakemassa.. Pitänee testailla. Tämä tulee olemaan TOSI vaikeaa sillä on yleensä viimeinen liike ja näitä liikeen vaihtoja evl:ssä on jo aika monta. Mutta harjoitusta, harjoitusta vaan....

Ihan viimeiseksi otimme toisen kurssiporukan kanssa yhteisen maassaolon. Kentällä oli yhteensä 9 koiraa reilun metrin päässä toisistaan. Oli se hienon näköistä sieltä piilosta katsottuna miten hyvin (onneksi) kaikki pysyivät yhtä koiraa lukuunottamatta paikoillaan. Liike aloitettiin vuorotellen käskyttämällä ja tähän menikin jonkun verran aikaa - mikä on TODELLA hyvää harjoitusta. Loppuliike tehtiin myös vuorotellen käskyttämällä. Tässäkin kohtaa Jaja nousi liian aikaisin eteeni istumaan ja ihmettelemään. Käskin uudestaan sivulle ja maahan ja vasta omalla vuorolla istumaan.. Tätä alku ja loppuliikkeen omaa vuoroa on kyllä tosi hyvä päästä harjoittelemaan porukalla, sillä yksin tai ihan pienellä porukalla se on "vähän" vaikeaa.

Treeni oli taas tosi kiva ja loppupalkaksi Jaja sai odottamansa luuherkun (joka välillä putoili omaa tahtiinsa taskuistani ja jouduin sen pelastamaan pari kertaa Jajan suustakin kesken harjoitusten). Mutta on se vaan hyvä että puunkierto ja peruutus eivät ole kuitenkaan evl-luokan (eikä minkään tokoluokan) liikkeitä mutta hauskuutta kyllä antaa näihin treeneihin kummasti :)