Tänään onkin ollut pitkästä aikaa vähän aurinkoakin näkyvillä. Ja tietysti tästä piti ottaa ilo irti treenailun merkeissä. Hanna harjoitteli Pörrin kanssa näyttelykierroksia, seisomista ja remmikävelyä.. Ja minä sitten Jajan kanssa avo-liikkeitä. Piksu sähläsi muuten vaan meidän joukossamme. Tosin treenin ajaksi muut koirat laitettiin pihan kakkosaitaukseen, jotteivät sählää koko treeniä.

Jajalla jälleen intoa kuin pienessä kylässä vaikka olivatkin jo Pörrin kanssa ottaneet omat spurtit pitkin pihaa.

Avohyppyä: Jaja sivulle ja ensin teki paluuhypyn saman tien hyppy-käskystä. En kommentoinut asiaa vaan otettiin uusi yritys, jolloin sujuikin jo kohtuullisesti. Ensin näytin myös käsimerkillä hypyn jälkeen "is" josta palkkaus. Sitten koitin myös ilman käsimerkkiä ja kohtalaisesti sujuu. Tehtiin myös koko avo-hyppy eli "hyppy", "is" ja "hyppy"... eli kaikki osat myös paluuhyppy perusasentoon ja tämäkin sujui muutamien harjoitusten jälkeen, joista palkkasin eri osasuorituksetkin.. Tosi nopsasti Jaja tuntuu oppivan. Vaikka kuinka ajattelen tehdä pikkuhiljaa niin tuo oppimisnopeus pistää mut ehkä liiankin nopeaan valmiin suorituksen tekemiseen. Mutta jatketaan edelleen välillä vahvistaen eri osasuorituksia koska kyllä tuo innokas ennakoiminen on edelleen suurena riskinä.. Mutta innokas saa ollakkin:)

Luoksetuloa: Jaja jäi istumaan ja kävelin kymmenisen metrin päähän. Josta käsky "tänne". Hyvin lähti ja puolessa välissä käsky yhdessä lelun heiton kanssa "stop" ja pysähtyi leikkimään. Otin uusiksi ilman lelun heittoa mutta käsimerkki yhdessä käskyn kanssa. Pysähtyi ja kävelin palkkaamaan. Kolmas kerta suoraan sivulle ja vauhdilla tuli perusasentoon. Tällä kertaa ei edes hidastellut. Hyvä Jaja !

Kaukokäskyjä: Jaja maahan, itse kävelin noin viiden metrin päähän. Tässähän käytetään sekä käsimerkkiä että käskyä. "is" hyvin nousi, "maa" hyvin laski, "is" ja taas nousi. Tässä kohdin kävin palkkaamassa ja lopetettiin samalla. Hyvin kun sujui.

Liikkeestä paikka: Tein vain kerran. Otin varman päälle ja vartaloapua oli jonkin verran jotta varmistin paikalle jäämisen. Palasin kävellen ohi parisen metriä, josta Jajan sivulle ja palkkaus.

Maassaoloa: Ihan vähän vaan. Jaja maahan, kävelin eteenpäin ja seisoin hetken näkyvillä. Sitten huvimajan taakse piiloon. En sieltä kyllä mistään raosta pystynyt Jajaa näkemään ja siksi en ollut kuin hetken. Palasin Jajan näkyville ja siinä taas hetken seistyä kävelinkin kauemmas varaston taakse, josta en myöskään Jajaa nähnyt enkä sielläkään kauan ollut. Palasin huvimajan taakse vielä hetkeksi. Ja lopuksi Jajan sivulle palkkaamaan. Hyvin pysyi rauhallisesti vaikka siinä kuljinkin ja kävin piilossa. Tästä on hyvä jatkaa. Tämä on vain siitä tällä hetkellä vaikein treenattava koska tarvitsen apusilmät enkä ihan yksin pysty varman päälle harjoittelemaan. Mutta pikkuhiljaa tätäkin..