Pakkasta ei ollut kuin muutama aste, selkeä ja sateeton päivä. Tästä sainkin innostuksen eli pitkästä – tosi pitkästä aikaa - pihatreeniä. Ja kyllähän sen huomasikin. Jaja oli niin intoa täys, mutta olkoon:)


Asensin ruututolpat valmiiksi…(juu semmoisetkin ollaan saatu hommattua)..


Aloitin puisella noutokapulalla noudon (En viitsinyt metallista ulos pakkaseen ottaa lainkaan.) Jaja sivulle, ”odota” ja kapulan heitto. Kapula irtosi hienosti ja kauas ja niin myös Jaja… Eli eihän se malttanut käskyä odottaa vaan pinkaisi innoissaan matkaan. Toi hyvin – ei palkkaa. Toinen yritys ja jälleen lähti ennen käskyä. Ei palkkaa… Kolmannella kerralla olin vähän kyykyssä ja pidin kättä Jajan edessä heittäessäni. Nousin seisomaan ja käsky ”hae”. Tällä kertaa lähtikin hyvin ja myös palautti – paitsi että jäi hetkeksi kapula suussa katselemaan ohi kulkevaa porukkaa tiellä. Otin vielä neljännen kerran jolloin sujuikin oikein mallikkaasti. Tästä hyvästä makkaraa palkaksi - kehujen kera tietysti.


Ruutua: Namukeppu ruudun takareunaan. Yhdessä laitettiin sinne makkaraa ja juostiin kauemmas ruudusta. Käsky ”ruutuun” ja sinne läks.. hyvä! Otettiin näitä muutaman kerran – hyvin irtosi. Yhden kerran otin ruudun loppuosan. Eli Jaja ruudussa maahan, kävelin kohti, sivulle ja paluu takaisin, jolloin käsky ”tänne”. Hyvin Jaja siellä pysyi ja käskystä tuli sivulleni kulkemaan. Loistavaa! Muutaman kerran otin vielä niin että käskin ruudussa ”paikka” ja sitten ”maa”, josta kävin palkkaamassa erikseen makkaralla. Ruutua otettiin myös toiselta sivulta – eri vähän eri suunnilta. Aluksi lähempää lopuksi kauempaa irtoamista.  Ruutumerkit jätin koko päiväksi pihalle ja näitä käytiin ainakin neljä eri kertaa harjoittelemassa. Ihan vain pari kertaa per/harjoitus. Viimeisellä kerralla kävin laittamassa makkaran ensin keppuun ja sitten vasta hain Jajan pihalle. Eli tarkoitus vaan saada tuosta ruudusta tosi kiva siksi jatkan vielä jonkun aikaa makupalalla vahvistamista. (välillä laitan makupalan niin ettei Jaja näe).. Pikkuhiljaa teen palkkauksesta satunnaisempaa – mutta ei ihan vielä.


Luoksetuloa pysäytyksillä: Jaja sivulle maahan ja jätin siihen. Matkan päästä käsky ”tänne” ja pallon heitto. Pysähtyi! Vaikkei tuosta pallosta kyllä mitään välittänytkään..Kutsuin uudetaan ”tänne” ja sitten ”maa” käskyllä ja käsimerkillä. Meni! Sitten vielä luoksetulo sivulle. Jajan liikkuminen on tässä TOSI hidasta ja ennakoi vahvasti.. Otinkin seuraavaksi pelkkää luoksetuloa ja silti se ennakoi pysähtyi ja meni vielä maahankin… Jaja teki koko liikesarjan pelkästä ”tänne” käskystä – on se kyllä hassu! Pitänee vaan jatkaa pelkkiä luoksetuloja jonkun aikaa, jotta saa vauhtia ja ennakoimista pois.. Käsimerkki alakautta tuntuu toimivan parhaiten tuossa seisomaan pysähtymisessä ja tuo maahanmeno ei tunnu pahalta. Siinähän Jaja onkin lähempänä kuin seisomaan pysähdyksessä. Eli jatketaan vauhdin lisäämisellä… Pysähtymisiä ja maahanmenoja pitänee harjoitella ihan erikseen.


Seuraamista:Tässä Jaja tuntui olevan aika tarkkana. Tein myös sivulle ja taakse siirtymisiä parilla askeleella, hölkästä täyskääntymisiä. Hiipimistä, käännöksiä. Ainakin tuntui, että Jaja oli lähes oikeassa paikassakin koko ajan…


Liikkeestä istumisen otin vain kerran – sujui!


Otin myös liikkeestä maahan ja paikka sujuivat myös! Näitä ei enää voittajassa olekkaan - vaan yhdistettynä luoksetulossa.


Kaukokäskyjä: Istumaan ja maahan menot kävin käskyttämästä kaukaa – sujuivat. Ylös nousun käskin ihan läheltä käsiavulla. Ja ilman tuota käsiapua menikin istumaan, eli avuilla ja läheltä jatketaan edelleen.