Tällä kertaa treenattiin koulun sivulla ruohokentällä Heidin ja dallujen kanssa.

Aloittelin Jajan kanssa ruudulla. Ensin laitoin kannen ruudun keskelle - sitä ei kaukaa näe mutta selvästi auttaa Jajaa hahmottamaan oikean paikan. Enää ei edes haahuile ja etsi makupaloja kuten jossain vaiheessa. Ja hienosti sinne juoksikin ja meni käskystä maahan. Kävelin kohti, sivulle ja sitten kävin palkkaamassa. Otettiin toinen kerta ilman kantta. Jälleen lähti hienosti mutta pysähtyi sitten ruudussa Heidiin päin,  joka seisoskeli ruudun sivulla, kuin odottaen sieltä palkkaa. Ollaan niinkin joskus treenattu. Mutta kun palkkaa ei tullut niin meni maate ja kävelin palkkaamaan, jatkoin vielä loppuosankin ja kutsusta tuli sivulleni.. Ihan ok suoritus.

Tunnaria kisamaisesti niin että otin hajuttoman tunnarin laatikosta, jolloin hajustumisaika oli aika pieni. Heidi asetteli tunnarit ympyrään ja kyllähän Jaja sieltä  sen oikean toi ! Wau - se siitä sitten :)

Sitten treenaile Heidi ja Ada....jonka jälkeen otettiin istumisen paikallaolo evl-tyyliin. Tiedän että tämä tulee olemaan aika hankalaa koska Jajan luonnollinen odottamis asento on maassaollen. Treeneissä kun sanon "odota" niin Jaja menee itsekseen maahan rauhassa odottelemaan.. Maassaolo-liike on yleensä 10, joten tuo istuminen voi todella tuottaa hankaluuksia.. Ada ja Jaja jäivät hyvin istumaan, käveltiin piiloon. Oltiin ihan hetki ja palattiin. Ja siellähän kumpikin istui hienosti. Palkkaus ja jätettiin vielä uudestaan. Tällä kertaa ahnehdittiin vähän isompi aika ja siellähän Jaja sitten makoili kun palasin. Joten uudestaan käsky istumaan - kävelin luota pois, odotin hetken ja palkkasin istumisesta. Tätä pitääkin alkaa jo harjoittelemaan. Pitänee myös vaihtaa käsky  "odota" johonkin muuhun tai sitten se on vain se "istu" eikä muuta.

Idioottirinki: Piti oikein itsekkin muistella että mitkä ne käskyt olivatkaan kun ei olla otettu liikkeestä maahanmenoa eikä seisomaan jäämistä pitkään aikaan. Vaikein tuntui olevan seisomaan jääminen. Mietinkin että olenko käyttänyt "seiso" vai "paikka" käskyä.. Mutta hienosti Jaja joka liikkeen jälkeen jäi kuitenkin odottamaan että sain ringin tehtyä. Otin kaksi kertaa ja toisella menikin jo paremmin. Ei tämä kyllä vaikealta tunnu ainakaan tässä vaiheessa. (nyt väärässä järjestyksessä: maahan, seiso, istu. Oikea on: seiso, istu, maa)

Ekku oli odotellut välillä haukkuen ja välillä rauhassa omaa vuoroaan.. Sivulle tuloa, siitä maahan menoa ja hetken siinä pysymistä. Helposti vain nousee ylös kun siirryn sivulle palkkaamaan. Myös muutaman kerran kävelystä paikalleen jäämistä.  Pieni pätkä kontaktin "herättelyä" kävelemällä ja suuntia vaihtamalla. Muutaman kerran sain palkattua lähes seuraamisesta:) Mutta hösläämiset jatkukoon kun ei meillä mitään tavoitteita olekkaan pojalle asetettu. Tuntuu kuitenkin tykkäävän ja parempi että intoa on liikaa kuin liian vähän:)