Kupittaalla ja tällä kertaa koirakoita vain kaksi.

Aloitimme hyppynoudolla, joka meni aika hyvin. Palautuskaan ei tällä kertaa ollut ihan vino :) Jatkoimme harjoitusta tahallaan vinoon heittämällä. Tällöinhän koira helposti palauttaa kapulan kiertämättä esteen kautta vaan tulee suorinta tietä sivulle. Ja niinhän Jajakin tekee, joten harjoittelimme ohjaamista esteelle ja kyllähän se alkoi sujumaan. Tosin tätä tulee ilmeisesti harjotella niin paljon, että tekisi sen itse ilman lisäohjausta...pikkuhiljaa.. Ainakin mun heittokäteni tuntien näitä on varmasti tulossa ja on pari kertaa jo kisoissa tullutkin :)

Metallinouto sujui myös suht hyvin :)

Ohjattua noutoa aloitimme harjoittelemalla ensin merkille juoksua. Eli tätä ei olla kovasti otettu. Talvella sisällä muutaman kerran ja silti Jaja muisti. Eli ei käyty edes merkillä kuin vain suoraan sinne lähetin. Ja meni ! Toisella kertaa jäi merkin eteen mutta toisella käskyllä meni taakse.. Kohtalaista tällä harjoittelulla. Sitten jatkettiin niin että vein kapulan merkilta sivulle. Palasin Jajan luokse ja mentiin yhdessä merkille jonne jätin Jajan seisomaan kasvot minuun päin. Annoin käskyn ja käsimerkin kapulalle "hae". Jaja lähti mutta tuntui ihmettelevan kapulaa ja jäi senkin taakse seisomaan. Aikansa siellä seisoi minua katsellen kunnes Lentsukin auttoi sanomalla että ota.. Lopulta jaja ottikin ja koitti tuoda sen Lentsulle kun sitä pyysi mutta toi lopulta kuitenkin minulle. Eli tämä oli aika höslinkiä tällä kertaa. Selvästi Jajalla oli epäselvää tämän liikkeen idea tällä kertaa. Oman vaikeuden varmaan toi se että kapulana käytettiin ISOA kapulaa, joka sitten vaihdettiinkin pienempään. Mutta tästä jatketaan. Eli pitänee hommata isokin kapula joka ohjatussa noudossa erottuu paremmin. (vai mahtaakohan Piksun kapula olla vielä tallessa..)

Istuminen ryhmässä: Tehtiin ensimmäistä kertaa vieraan koiran kanssa. Ollaan muutenkin ihan liian vähän harjoiteltu koska Jajalle luontaista on mennä maahan ja olla siinä sitten rauhassa. Pysyi vaikka vieruskaveri menikin maahan - Lentsu kävi nostamassa. Mun olis tässä kohdin pitänyt jättää makupala piiloon ja vapauttaa Jaja se hakemaan.. Noh en sitä huomannut tehdä, joten kävin laittamassa liikkeen jälkeen ja vapautus. Otettiin vielä uudestaankin - onnistui jälleen. Ja tällä kertaa jätin makupalankin piiloon:)

Maassaolo evl-tyyliin käskyttämällä koirakko kerrallaan. Sujui!