Vaikka tässä tosiaan treenitaukoa pidetäänkin niin ihan pikkuisen piti testata avo-hyppyä. Tätä ei ollakkaan koskaan ennen tehty. Iltalenkin päätteeksi kannoin esteen pihalle. Jaja sivulle, käsky "hyppy" ja hienosti hypähti jääden seisomaan. Sitten lisäkäsky käsimerkillä "is" ja sinne istahti. Sitten vielä "hyppy" ja pallero hypähti sivulleni. Aika loistavasti ihan ekaksi kerraksi ! Kaukokäskyjen käsimerkkiä pitäneekin vielä käyttää istumisen vahvistamiseksi koska kun tein innostuksissani muutaman kerran ilman käsimerkkiä hypähti Jaja joka kerta takaisin sivulleni. Näistä en tietysti palkannut.  Pitäneekin tarkistaa, että voinko antaa istu-käskyn itsenäisesti samoin kuin alon seiso-käskynkin vai pitääkö odottaa liikkeenohjaajan lupaa käskylle ? Tosi hyvä mieli tästä pikkuharjoituksesta jäikin ja palkaksi annoin kinkkua hypyn jälkeen käskystä istumisesta ja sitten taas paluuhypyssä perusannosta. Taisi Jajakin tykätä:)

Aamulenkin yhteydessä testasin ihan pikkuisen avo-maassaloa eli piiloon menemistä. Lenkin varrella on hyvä pieni tienhaara, jonne jätän Jajan maassaoloon. Itse kävelen tien risteykseen, josta on hyvä näkyvyys kumpaankin suuntaan. Seisoin hetken Jajaan katsoen, sitten kävelin oikealle puska-aidan taakse. Sieltä läpi näin Jajan pysyvän hyvin paikoillaan. En ollut pitkään piilossa. Ehkä vain 10 sekunttia ja palasin Jajan eteen. Hetken siinä seisottuani kävelin vasemmalle myöskin piiloon. Jälleen vain kymmenisen sekunttia ja paluu eteen. Josta hetken päästä palasin palkkaamaan. Onnistunut pikkuharjoitus tämäkin.

Tunnarikapulalla (=voittajaluokan liike) leikittiin sisällä hetken. Aloitan näyttämällä kapulaa Jajalla ja toistamalla "oma" joka tulee olemaan tämän liikkeen käskysana. Jaja sivulle perusasentoon. Kävelin asettelemaan kolme lelua ja kapulan jonoon lattialle niin että kapula oli toiseksi viimeisenä. Palasin Jajan sivulle ja käsky "oma". Siitä pallero lähti ja toi heti oikean "lelun" eli kapulan minulle. Toistettiin niin, että laitoin lelut ympyrän muotoon ja jälleen Jaja toi oikean kapulan. Pakkasessa on lisää (hajuttomia) tunnarikapuloita, joita jossain vaiheessa pitänee ottaa mukaan harjoitukseen kunhan nyt vähän vielä vahvistetaan tämän yhden kanssa.

Noutoa otettiin myös pari kertaa. Jaja on kovin innokas ja monesti lähteekin vielä ennen käskyä kapulaa hakemaan. Mutta hienosti tuo sen sivulle perusasentoon, josta sen saan otettua. Tätäkin testatiin keittiössä ja matka on vielä kovin lyhyt. Pikkuhiljaa kasvatetaan kapulan heittomatkaa - kunhan saadaan vähän enempi malttia myös odottaa lupa kapulan noutoon:)

Kaukokäskyjä keittiössä noin vajaan kolmen metrin päästä. Hyvin sujuu.

Innokkuutta ei ainakaan Jajalta puutu, enkä meinaa sitä mitenkään hillitäkkään tässä vaiheessa vaikka sitten edistäisikin vielä jonkun aikaa:)