Ja nyt se sitten vihdoinkin alkoi - Lentsun tokokurssi Kupittaalla :)

Keli oli kylmä ja tuulinen mutta ei sentään sadellut mitään. Eikä siinä ehtinyt kylmä tulla kun oli mielenkiintoista tekemistä ja seurattavaa. Paikalla viisi koirakkoa (kaksi bordercollieta, novascotiannoutaja, sheltti, mitteli).

Huomasin heti että meidän "lemppariliike" ruutu oli viritettynä valmiiksi.. Ja mikäs sen mukavampaa kuin päästä heti ongelmien ytimeen. Eikä se niin selvää tuntunut muillekkaan olevan. Tässä on todella monta eri tekijää mitkä voivat mennä vikaan ja meillä ne kaikki myös menevät :)

Aluksi teimme jokainen yhden ruutuun lähetyksen.. Ja tätähän ei olla nyt yhtään pitkään aikaan edes tehty - paitsi tokopäivässä ja sen jälkeen ollaan uudestaan harjoiteltu pelkkää alustaa.. Ensin jätin Jajan merkille, josta lähetys ruutuun.. Ja just - eihän se sitä löytänyt kuin vasta Lentsun avustuksella. Toisella kertaa otettiin alusta ruutuun, eikä siltikään meinanut löytää. Sitten harjoiteltiin liikkeen keskivaihetta häiriössä. Laitettiin kaikki koirat seisomaan jonkunlaiseen kehään. Ihmiset kävelivät kauemmas kehästa ja jokainen antoi omaan tahtiinsa "maahan" käskyjä. Tässä siis harjoiteltiin samalla sitä, että koirat kuuntelisivat vain oman ohjaajan käskytystä eikä niitä muita. Jaja tässä toimi ihan hyvin.. Liikettä jatkettiin niin että jälleen jätettiin koirat keskelle seisomaan ja Lentsun käskytyksellä tehtiin ruutu-liikkeen loppuosa eli käskytys maahan ja sitten kävely kohti koiraa, josta täyskäännös ja käskystä sivulle käskyt koirille. Tämäkin sujui ihan hyvin.

Ihan loppusivulle tuloa harjoiteltiin myös puun ympäri kiertämisen jälkeen, jolloin lähdetiin kävelemään päinvastaiseen suuntaan samalla sivulle-käskien.... Meidän ongelma oli se ettei Jaja osannut kiertää edes puuta :) Tämä tulikin läksyksi. Meidän laiskalla harjoittelulla ollaan keskitytty lähinnä todellisiin liikkeisiin eikä näihin hauskoihin osuuksiin minkä takia tämä kurssi on myös todella tarpeellinen. Saadaan vaihtelua liikkeiden treenaukseen. Eli nyt harjoitellaan myös puun kiertoa. Huomasin että vähän ohuemman kiertää paremmin mutta tuommoista ikivanhaa paksua ei sitten millään.. Mistäköhän meidän läheltä löydän tarpeeksi paksun harjoittelukohteen :)

Ja kaiken tämän jälkeen tehtiin yhdet kokosuoritukset käskytyksellä. Jätin Jajan merkille, josta lähetys ruutuun.. Ja ei edelleenkään ruutua olisi löytänyt ilman Lentsun pientä apua.. Mutta muu osa menikin sitten suht hyvin. Tosin sitä loppuosan seuraamistä pitää tarkentaa niin että oma katseeni pysyy suoraan edessä. Ollaan tätä otettu NIIN vähän kun enempi ongelmia kuitenkin tuossa pääliikkeessä. Mutta pikkuhiljaa näitä kaikkie eri osuuksia tulee tietysti harjoitella.

Läksyksi ruudusta saimmekin: puun kierron, ruudun loppuosan luoksetulon ja pelkän alustan harjoittelua.

Sitten seuraaminen käskytyksellä. Se että Jaja ei ole ihan niin lähellä jalkaa kuin luulisin sen kuuluvan olla, ei kuulemma tämän kokoisella koiralla haittaa.. Mutta minun tulee tarkentaa pysähdyksiä niin että otan pienen askeleen ennen pysähtymistä. Apuaskel joka vähän varoittaa Jajaa tulevasta pysähtymisestä. Muutoin Jaja istahtaa vähän myöhässä ja jää liikaa eteen. Tämä on siis oma ongelmani ja apuaskel tuli nyt myös läksyksi. Ja hyi minä, sain näitä ohjeita jo viime vuonna mutta laiskimuksena en ole treenaillut... Joten nyt tämäkin taas treenaukseen. Muutoin ilmeisesti kohtuullista seuraamista.

Lopuksi ryhmässä istuminen. Kaikki muut olivat makuulla. Ei otettu ihan kahta minuuttia mutta Jaja PYSYI istumassa !! Harjoiteltiin tähän samaan myös sitä että koirat jatkavat pysymistä sivuilla tuomarin kertoessa miten kenelläkin sujui. Tämä on TODELLA tarpeellista harjoitusta Jajalle - sillä nytkin vaihtoi istumispaikkaa eteeni ihmettelemään että mikäs juttu tämä nyt onkaan kun ei mitään tapahdukkaan... Joten malttia näihin loppuosuuksiinkin..

Iloisesti kumilelun heittämisellä lähdettiin sitten kotiin. Kertakaikkisen ihana meininki !