Ensimmäiset kisat korkattu tältä vuodelta. Voittajaluokan 1. palkinto luokkavoitolla. Luokassa oli kolme koirakkoa ja vettä satoi kisan alusta loppuun. Ja mehän ei olla vielä edes ehditty sateella treenata tämän vuoden puolella... Ja tulihan siellä huolimattomuusvirheitä - eli semmoisia mitä ei ole treeneissä eikä myöskään kisoissa ennen sattunutkaan, joten en osanut niihin edes varautua.. Pisteitä tuli 267 eli vielä on varaa parantaa - pääasia ettei nollia tullut lainkaan. Ja että ne meidän epävarmimmat kuten ruutu ja kaukokäskyt sujuivat yllättävänkin hyvin.

Oltiin jälleen paikalla hyvissä ajoin. Nurmikenttä. Satoi. Me aloitimme kisat ja saimme päättää halutaanko vetää kaikki liikkeet putkeen vai jaetaanko kahteen osaan. Toinen koirakko halusi jakaa ja toinen vetää putkeen.. Joten meidän päätöksellä kaikki vedettiin putkeen. Olen huomannut että Jaja jaksaa aika hyvin pitkäkestoistakin suoritusta. On hyvin ymmärtänyt että kyllä se palkka tulee joka tapauksessa:) Rikotuissa suorituksissa ei välttämättä keskittyminen ole samanmoista vaikka sikseen meille ihan sama miten ja missä järjestyksessä liikkeet tehdään. Kunhan ne tehdään:)

Ulvila 29.5.11 / Tiina Heino / VOI1. 267 p. 1/3

1. Paikallamakuu: 10

2. Seuraaminen taluttimetta: 7,5 (Olihan tämä ihan kurjaa, eniten tuntuu juuri sateesta olevan haittaa kontaktille. Ja välillä piti ravistella jolloin jäi jälkeen. Juoksuosuus meni parhaiten, muutoin pientä edistämistä kontaktin vuoksi.)

3. Istuminen seuraamisen yhteydessä : 9 (Ihan ok, mitä nyt itse käskyä antaessani katson Jajaan)

4. Luoksetulo (pysähtyminen, maahanmeno): 7 (Hienot pysähdykset mutta sitten Jaja jäikin sivulleni seisomaan enkä edes huomannut asiaa kun tuijottelin eteenpäin. Koska näin ei ole koskaan ennen käynytkään. Mutta ilmeisesti märästä maasta johtuen Jaja ei halunnut istahtaa tällä hetkellä paljaana olevalla pepullaan märkään ruohoon...)

5. Ruutu: 8 (Tämä oli kyllä iloinen yllätys. Jaja juoksi täysillä keskelle ruutua, jonne pysähtyi seisomaan käskystä. Meni maahan käskystä. Kävelin kohti, sivulle, paluu käskyä antaessani Jaja ennakoi liikkeenohjaajan käskyn. Loppuosaa ei olla vielä tehty kuin kerran, joten yleensä että löysi ruudun näin hienosti oli loistava suoritus !)

6. Hyppynouto: 9 (sählättiin kapulan palautuksessa)

7. Metallinouto: 9 (jälleen sähläystä kapulan palautuksessa, ilmeisesti märkä keli teki Jajan perusasennossa istumisesta inhottavan ja piti vähä kiirettä luovuttaessaan kapulaa)..

8. Tunnari: 7 (Hyvin lähti, toi oman mutta jälleen sähläystä kapulan palautuksessa ja sehän putosikin sitten.....)

9. Kauko-ohjaus: 9 (Kertakaikkisen mahtava suoritus Jajalta ! Yhdessä liikkeessä asennon vaihdon vuoksi tuli hivenen eteenpäin mutta teki kaikki liikkeet !)

10. Kokonaisvaikutus: 10

Olimme myös evl-luokan ryhmäistumisessa sekä paikkamakuussa häiriökoirana. Kovasti ei häiriötä tullut sillä Jaja teki nämäkin täysillä ilman virheitä.

Eli kaiken kaikkiaan suoritukset ok lukuun ottamatta pientä sählinkiä....eli parempaankin on vielä mahdollisuus. Mutta ollaanhan se jo huomattu että aina voi jotain yllättävää sattua ja se että sujuivat näinkin kohtalaisesti yhdessä kisassa on jo iloinen asia. Tästä on hyvä jatkaa tämän vuoden voittajakisat. Ensi vuonna sitten evl-kisailun pariin !