Kuudes ja viimeinen tokokurssin tuntimme oli Kupittaalla torstaina 25.8. Kaikki viisi koirakkoa paikalla.

Tällä kertaa aloittelimme hyppynoudolla. Kapulana oli evl-ohjatun noudon kapula joka oli tosi kevyt ja sen heittämisen opetteluun meni muutama heitto. (Mullahan on muutenkin ollut ongelmia kapuloiden heittämisten kanssa.)  Eli sehän hypähti maahan osuessaan ihan sivulle hyppytelineestä. Ensimmäisellä kertaa Jaja silti toi hyvin. Ja jotta palautuskohtaa saataisiin korjattua niin annoin tuossa kohdin käsiapua ja koitin myös olla itse rauhallinen kapulaa ottaessani, jotta Jaja pysyisi istumassa luovuttaessaankin.. Ihan ok !

Toisella kertaa kapula singahti takaisin päin ja melkein esteen sivulle. Jaja lähti hyvin mutta ehti tulla hypyn sivulta kunnes annoin vielä korjaavan hyppy-käskyn. Kyllähän Jaja sitten myös hypähti vaikka oli tullut jo hyppytelineestä ohi eli palasi hyppäämään kun käskettiin ja toi sitten kapulan. Hassu :)

Kolmannella kerralla sujuikin sitten ihan hyvin kun heitin tuon kapulan vähän kauemmas.

Metallihyppynouto (evl) sujui myös ihan hyvin :)

Kaukokäskyissä laitoin takapalkan ja tehtiin ensin vain yksi liike, jossa muistaakseni jouduinkin antaman tuplakäskyn ja sitten palkka. Toisella kertaa tehtiin pitempi suoritus ennen palkkausta ja hyvin sujuikin :) Selkeästi se ensimmäinen liike on edelleen vaikein, jatkan yhä niin että lähes aina vain yksi liike, josta heti palkka. Ja joskus harvemmin pitempi suoritus.

Maassaolo - ok !

Lopuksi tehtiin pieni leikkimielinen kilpailu. Joka oli mielestäni agilitytyylinen, josta en siis mitään tiedä.. Jätettiin koira - pyydettiin luokse - annettiin kierto-käsky jolla tarkoitus kiertää suuri puu rypäs.. Ja sieltä hypyn jälkeen makupalalle.. Just joo. Tuo agility ei ole meidän vahvimpia lajeja (hah haa).. Hyvin Jaja jäi, tuli kutsusta mutta tiesin ettei se osaa kiertää niin isoa puurypästä - hyvä jos jonkun tolpan niin juoksin yhdessä Jajan kanssa kiertäen tuon puuryppään tai puskan mikä liekään... Ja sieltähän Jaja sitten juoksi täysillä makupalakepulle - ilman hyppyä..  Ja taas kun ehdin sen hypyn sanomaan niin tekihän Jaja sitten senkin - kunhan ensin oli syönyt ne makupalat.. On se hassu :) Eikä varmaan tarvistisi mainita, ettei todellakaan läheskään voitettu tätä "kilpailua"..

Nyt sitten loppui tämä kurssi ollen myös meidän osalta viimeinen tältä vuodelta. Jajalle on varattu sterilisaatio lokakuun alkupuolelle ja sen myötä rauhoitutaan talveksi. Parit tokokisasat tässä vielä olisi tuloillaan ennen sterilisaatiota. Kummoisiakaan odotuksia ei niistä taida olla mutta kyllä me parhaamme yritetään. Pikkasen alkaa jo into hiipua itselläkin. Ollaan parit kurssit tässä kesän aikana käyty ja muutamia kisoja testailtu..  Sitten on meidän jo aika rauhoittua talveksi..

Keväällä palaamme taas uudella innolla tokoilun pariin. Joskos sitten vihdoinkin päästäisiin kunnolla aloittelemaan niitä erikoisvoittaja-liikkeitä :)