Somerolle otin mukaan noutokapulan ja tokolelun... Tehtiin pikkiriikkinen harjoitus, johon aikaa kului maksimissaan viisi minuuttia.

Nouto: Kaksi kertaa, jotka kummatkin sujuivat hyvin. Heittomatka ei tosin ollut kuin ehkä noin viisi metriä. Ei ennakoinut, haki vauhdilla ja hyvä palautus.

Luoksetulo: Jajalla on selvästi vauhti hiipunut tästä liikkeestä ja itsekseni olen pohtinut että miten saamme tästä kunnon liikkeen kasaan. Ei ainakaan tällä tyylillä mitä olen koittanut eli heti yhdistämällä kokonaiseksi liikkeeksi pysähdyksineen. Nyt Jaja ennakoi pysähdystä lampsimalla hiljaksiin käskyn kuultuaan. Joten nyt treenasin pelkästään suoraan luoksetuloa heittämällä lelua jalkojen välistä taakseni. Näin saadaan tähän taas vauhtia. Pysähdykset harjoitellaan sitten ihan erikseen... Tarkoitus olisi sitten vasta kisassa koittaa seuraavaksi ne yhdistää. Saa katsoa miten käy? Vaikka kisassakin juoksisi suoraan luokse ilman pysäytystä niin ohjekirjan mukaan siitä saisi kuitenkin viisi pistettä. Mikä on kyllä minusta ihan kumma juttu....mutta näin siellä vaan lukee...

o o o o o

Tänään sunnuntaina aamupäivästä käytiin lähikentän hiekkaosuudella treenailemassa. Olipas rauhallista ja aurinko paistoi mukavasti. Jaja oli ihan innoissaan kun pakkasin noutokapulan ja lelun mukaani. Tiesi mitä mennään tekemään ja vauhti oli sen mukaista:)

Maassaoloa osittain piilossa ollen: Kentällä on hyvä lautaseinämä, jonka lautojen välistä näkee hyvin Jajan sekä muuallekkin, jottei yllättäviä häiriöitä pääse tulemaan. Jajalla oli intoa ja siksi olikin hyvä aloittaa malttia vaativalla maassaololla kuten kisassakin tehdään. Olin aluksi minuutin verran näkyvissä, toisen minuutin piilossa ja kolmannen taas näkyvissä. Pysyi !

Nouto: Ekalla heitolla lähti hyvin mutta haistoi pupun pipanat kesken matkaa....jolloin ei palkkausta tippunut vaan röhähdys ja kävelin vastaan hakemaan kapulaa - jonka jaja siis kuitenkin lopulta ehti hakea.. Jatkettiin sitten saman tien uudestaan. Ja nyt onnistuikin ihan hyvin.

Luoksetuloa: Ilman pysäytystä ja vauhdilla tulikin lentävän lelun perään.. Nyt treenataankin taas vauhti kuntoon ennen perusasentoonkaan vaatimista. Otettiin pari kertaa ja ihan hienosti on vauhtia tullut taas tähänkin liikkeeseen..

Pysäytyksiä: Kuljin takaperin välillä vähän nopeampaakin ja yth.äkkiä käsi- sekä käsky "stop", josta heti palkkaus.. Näin vielä jatketaankin kunnes jätän käskyn pois ja koitan pelkällä käsimerkillä. Tai toisin päin - pitänee sitten testata kumpi toimii paremmin koska kisassa voi käyttää vain jompaa kumpaa..

Liikkeestä maahan: Sujui ja pysyi ohi kävellessä...

Pientä seuraamista: Otin suoraan vauhdista muutamia askelia eri suuntiin, täyskäännöstä ja vauhdista lelun heittoa palkaksi. Kontakti tuntui pysyvän mutta paikka ei ihan koko aikaa ole oikea.. Jatketaan pikkuhiljaa häiriöitäkin lisäämällä esim. kohti ihmisryhmää ja seinää seurauttaen..

Liikkeestä paikka: Kohtalaisesti ja pysyi myös ohi kävellessä.. Vauhtia tähän tulee saada lisää..

Kaukokäskys: Otin pariin kertaan satsit maa-is-maa joista kävin palkkaamassa. Teki heti edistämättä..

Maassaoloa vielä lopuksi, jolloin olin enempi piilossa kuin näkyvillä... Ei ihan kolmea minuuttia mutta hyvin pysyi vaaditun ajan.

Eipä tähänkään harjoitukseen kovasti aikaa kulunut...ja hyvä niin. Mieluummin pieniä treenejä ja usein kun yhtä pitkää hinkaamista.. Vaikka sitäkin välillä tarvitaan ja palkka sitten sen mukaista myös.. Jajalla olisi vielä ollut virtaa vaikka kuinka mutta nyt sai riittää tältä erää... Ehkä vielä iltasella vähän hyppyä....

Tiistaina onkin sovittuna yhteistreenit toisen avo-luokan koirakon kanssa..Eli sitten saadaan vähän häiriötä mukaan maassaoloonkin. Ja mikä mukavinta - TREENISEURAA :)