15.5. tunti jä meiltä väliin ja tämä kerta olikin sitten tämän kurssin viimeinen tunti. Paikkana edelleen Tuorla ja keli mitä kesäisin :) Paikalla kolme koirakkoa. Otettiin kisamainen harjoitus niin, että palkka vietiin valmiiksi ruutuun, joka oli viimeinen liike. Ja selvästi tällä oli oma vaikutuksensa Jajan keskittymiseen. Minä kun en ole koskaan jättänyt palkkaa mihinkään vaan se on ollut aina minulla (paitsi kaukokäskyissa Jajan taakse ja joskus luoksetulossa). Juuri siksi ettei Jajan tarvi edes miettiä että mihin singahtaa vaan pysyisi siinä lähellä... mutta toki on hyvä harjoitella vähän eri tavalla välillä :)

Maassaolo: Kaikki menivät vähän vinoon ja saimme ohjeeksi harjoitella niin että kun koira on perusasennossa, otetaan itse minimaalinen askeln vielä eteenpäin. Sitten laitetaan makupala koiran eteen jonka jälkeen maahan-käsky. Ja siitä vapautus palkalla. Näin siinä välillä... Kaikki kyllä pysyivät maassa hyvin.

Seuraaminen: Selvästi Jaja otti häiriötä ruudussa olevasta palkasta. Tehtiin kuitenkin seuraaminen ja loppua kohti parantui kun ilmeisesti tajusi ettei sitä palkkaa ihan heti ole tulossa. Heti seuraamisen jälkeen meinasi sitten singahtaa palkalle mutta sain käskettyä takaisin ja jatkettiin.....

Kaukokäskyt:  Ensimmäinen seisomaan nousu tökkii pahasti - kuten aina.... Mutta muut sujuivat sitten jotenkin.... Pitänee EDELLEEN jatkaa ensimmäisen liikkeen vahvistamista, jota olenkin tässä jo jonkun aikaakint tehnyt.. Seisomaan nousu on selvästi se vaikein. Ja jälleen meinasi varastaa palkalle :)

Luoksetulo pysäytyksineen: Jaja jäi makuulle aika lähdelle sitä ruudun makupalakeppua ja selvästi otti siitä taas häiriötä eikä oikein kuunnellut mitä minä sieltä kaukaa käskytin. Jouduin antamaan kolme luoksetuloa-käskyä ennen kuin lähti tulemaan. Pysähtyi jotenkin mutta maahanmeno, joka se varmin liike, jäi kovin epävarmaksi ja tulikin sitten lopulta läpi sivulleni..

Ruutu: Ja sitten se meidän kammotusliike ! Ja yhtä heikkoa edelleen.... Ensin ei mennyt merkille. Sitä vähän hingattiin. Sitten ei löytänyt taaskaan koko ruutua vaikka muissa liikkeissä olisi kovasti sinne halunut palkkaa hakemaan ?? Joten jatketaan ja jatketaan... alustalla, merkkiharjoituksia ym. ym... Kerran otin ruudun lähes näin hiekkakentällä ja silloin se sujui ihmeen hyvin. Mutta harjoituksia pitää jatkaa ja jatkaa.....

Ollaan nyt ilmoittauduttu ensimmäiseen kisaan joka on kesäkuun puolessa välissä. Ja kuten tästäkin treenistä näki, ei me todellakaan olla vielä valmiita. Eikä tuloksia voi odotella. Mennään kuitenkin harjoittelemaan kisatilannetta ja näkee sitten taas vielä paremmin missä mennään..