Vettä ja räntää sataa lähes joka päivä, joten eipä ole tullut treenailtua. Eilen päivälenkin jälkeen otin Jajan pihalle ja käytiin vähän avo-hyppyä sekä luoksetuloa muutaman kerran.

Hypyssä tällä hetkellä vaikeinta on se, että Jaja hyvin helposti tekee saman tien myös paluu hypyn. Ei siis istahda vaan jo ennen "is"-käskyä voikin olla jo sivullani.. Käsiavulla eli sama kuin kaukokäskyissä, käden nosto ja "is" niin istahtaakin. Tästä olen palkannut, enkä ole jatkanut paluuhypyllä koska ennakoi sitä toisinaan ilmankin. Tätä ei olla tosiaan vielä edes harjoiteltu tarpeeksi, jotta Jaja voisi vielä täysin ymmärtää koko liikkeen idean. Siksi jatkan edelleen hypyn jälkeisen istumisen vahvistamista käsimerkillä ja palkkaamisella.. Pitää vaan koittaa olla itse hätäilemättä. Jätin tuon käsiavun pois jo ensimmäisen onnistuneen suorituksen jälkeen ja heti hypähti takaisin istumatta.. Eli pikkuhiljaa käsiapuja pois eikä hoppuilla.

Luoksetulon pysäytystä: Kutsu, josta Jaja lähti iloisesti ja vahva vartalo-käsiapu yhdessä käskyn "stop" kanssa. Pysähtyihän se. Otin uusiksikin ja jälleen pysähtyi. Ei kyllä kuin seinään mutta kuitenkin. Olisi pitänyt olla jotain heitettävää palkkaa mutta kinkun siivut eivät oikein siihen riitä, joten kävin palkkaamassa pysähtymiset Jajalle suuhun. Viimeiseksi otin luoksetulon suoraan sivulle. Olikin vähän epävarmempaa tuloa, selvästi koitti ennakoida pysähtymistä.

Muutama pikainen liikkeestä paikka ja maahan... Ei täydellistä mutta muistissa olivat.

Lenkin yhteydessä olevat treenailut vähenevät nyt kerta heitolla. Kahta koiraa ulkoiluttaessa se ei ole enää ihan niin helppoa mutta yritän löytää aikaa tarvittaessa. Nämä kelit eivät kyllä mitenkään innosta muutenkaan treenailuihin.