Kisakenttä Raumalla oli hyvä. Lyhyt tasainen ruoho. Vaikka vettä tuli vähän väliä eli märkää oli muttei se haitannut mitään..Meidän vuorolla ei  edes satanut. Paikalla oltiin hyvissä ajoin. Aloiteltiin samaan tapaan kuin vuosi sittenkin eli Jaja autosta ja tehtiin pientä kävelyä, jolloin sai tehdä hätänsä. Sitten lähinnä vain oltiin ja odoteltiin omaa vuoroamme. Jaja makoili sylissäni tai maassa. Mitään ei välittänyt mistään eli hyvin rauhallisesti otettiin.

Sitten Ilkan alkusanat..Vuoronumero meillä oli 13 ja iso pitkäkarvainen schäfer oli numero 12.. Oli kuitenkin hyvä huomata, ettei Jaja näistä muista tosiaan mitään välittänyt. Myöskään juoksutarkastusta Jaja ei edes huomannut kun oli niin touhuissaan kehään menossa. Ilkka sai hyvin tutkailla tytteliä. Ja minä kun jännäsin vähän tätäkin kun ei olla yhtään treenailtu.

Paikallamakuussa Jaja oli reunimmäisena ja tuo iso koiruus sitten Jajan vieressä. Hyvin kaikki pysyivät, vaikka 10 ei ihan kaikki silti saaneetkaan. Ilkka vielä totesi että jos ohjaajat vähän nopeammin menisivät piiloon niin maassaoloaika lyhenisi ainakin kahdella minuutilla:)

Sitten taas odoteltiin kun neljä muuta koirakkoa teki liikkeitään. Välillä pidettiin taukoa kun vettä tuli ihan kaatamalla. Kun schäferi oli vuorossa siirryttiin viereiselle kentälle. Käveltiin ja odoteltiin omaa vuoroamme.

Sitten kehään.. Seuraaminen sujui kohtuullisesti. Kaksi kertaa oli kuulemma kääntänyt päänsä sivuun. Tästä 9 pistettä.

Maahanmeno ja seisomaan jääminen seuraamisen yhteydessä - täys kympit kummastakin..

Luoksetulo: Tässä olisi vaan pitänyt antaa yksi käsky, jolloin Jaja olisi voinut tulla pysähtymättä sivulleni niin oltaisiin saatu 5 pistettä. Kuten tosi moni saikin. Kymppiä en nähnyt annettavan kuin ehkä pari. Mutta  annoin tuplakäskyn ja silti tuli lähes pysähtymättä. Siksi nolla... Ilkka vaan naureskeli, ettei ihan voi tästä numeroa antaa kun tuplakäskyllä tuli.. No seuraavassa kisassa ei tuplakäskyä kuulla...katsotaan miten sitten sujuu.. Tämähän on se meidän vähiten harjoiteltu liike ja siksi täysin kesken vielä..

Noutaminen, estehyppy ja kokonaisvaikutukset - kymppejä.

Kaukokäskyt yllättivät täysin..eli Jaja ne kyllä osaa, mutta ilmeisesti oli tässä lopussa jo aika väsynyt tai muutoin ihmeissään palkattomuudesta, ettei sitten tehnyt yhtäkään istumaan nousua. Oma moka oli siinä etten antanut kolmea käskyä ekaan istumaan nousuun vaan jätin sen sitten kahtaan. Ilkka siitä sitten lopussa kommentoikin, että olisin voinut sen kolmannenkin antaa.. No seuraavassa kisassa ollaan vähän viisaampia..Tästä siis se toinen nolla..

Kaiken kaikkiaan olen TOSI tyytyväinen Jajan suoritukseen. Jaksoi kuitenkin iloisesti häsläämättä tehdä hommat - lukuunottamatta kaukokäskyjä..Oli siinä muuten niin naurettava olo seistä keskellä kenttää ja kirkua käsipitkänä "IS" eikä koiruus hievahdakkaan...pöh ja hehe! Ilkkakin vaan nauroi, ettei käskytys ainakaan mitenkään epäselvää ollut. Eli molemmat nollaliikkeet häslättiin kumpainenkin..ja koitetaan ottaa opiksi seuraavaan kisaan (josta saadaan varmaan taas uudet heikot kohdat esiin)..

Kiitos Riikkalle, jolta olen saanut kauko-ohjeistusta jatkotreeniä ajatellen. Nyt hiotaan luoksetulon pysäytyksiä kunnon matkalla ja palkattomuutta osatuista liikkeistä ja sitten ihan lopuksi kaukokäskyjen ekasta noususta palkka.. Tuo palkattomuus tuntuu vain niin vaikealta mutta pitänee harjoitella..

Haunisissa iltatreeniä eilen 21.7. schippergen ja bovierin kanssa.

Nyt tarkoituksena käydä läpi luoksetulon pysäytystä ja jotain palkatonta väsytystä ennen kaukokäskyjen ensimmäistä istumaan nousua.. Aamulla olin käynyt lähikentällä muutaman pysäytyksen pallolla ottamassa myöskin. Ongelmana tässä liikkeessä on ollut se ettei olla yksinkertaisesti ehditty sitä treenailemaan. Toinen ongelma että se vähätreenikin on ollut aika erilaista, ettei Jajalle ole varmaankaan päässyt edes tulemaan kokonaisuudesta kuvaa että mitä oikeestaan pitäisi tehdä ja mistä se palkka tulee? Nyt tarkoitus olisi jatkaa vähän samanlaista harjoitusta edes sen aikaa, että ehtisi asian tajuamaan. Ennakoinnista en nyt Riikan ohjeen mukaan paljoa välitä vaan yritetään saada se pysähtyminen edes onnistumaan..

Aloitettiin porukalla paikallamakuusta: Selät tielle päin nurmikentälle riviin. Ajaksi tuli nelisen minuuttia ja hyvin pysyi ! Tästä palkkaan erikseen pienellä maksalaatikko annoksella.

Ensin toimin liikkeenohjaajana bovierille. Jaja odotteli vuoroaan kentän reunalla rauhallisesti.

Tarkoitus siis tehdä "jotain" palkatta että saisi Jajaa vähän väsytettyä ennen kaukokäskyjä..Oli tämä vähän ristiriitaista itselle kun kisan jälkeen pitäisi mielestäni ottaa kevyttä treeniä ja paljon palkkaa...Seuraavaan kisaan on kuitenkin vain pari viikkoa aikaa, joten kohtuu kevyttä kuitenkin tällä kertaa..

Ensin nouto. Mutta voi hitsi vie, miten hienosti Jaja sen haki ja palautti. Pakkohan siitä oli pieni makkaran pala saada. Edes ihan pieni:)

Luoksetulon pysäytystä kohtuumatkalta. Ekalla heitin pallon ja Jaja pysähtyi sitä hakemaan. Nyt tosiaan käytän jatkossa palloa, joka oikeesti lentää Jajan taakse. Vaikkei Jaja mikään pallokoira olekkaan niin näköjään liike kuitenkin pysähtyy kun jää ihmettelemään lentävää lelua. Toisella olin heittävinäni mutten heittänytkään. Tällöin Jaja pysähtyy melkein paremmin ja iloisesti kehuten kävin palkkaamassa Jajan makupalalla seisomisesta.. Näin jatketaankin..

Hyppy meni loistavasti ja palkaksi sai pelkästään roimat kehut.

Ihan lopuksi otin yhden istumaan nousun kaukokäskystä. Sujui ja loput maksalaatikot meni siihen..

Tosi iloisesti Jaja jälleen jaksoi.. Kaverikin totesi, että olisipa kisoissakin samanlainen.. Onhan se:)

Aamulla pihalla pari luoksetulon pysäytystä. Ensimmäinen jälleen palloa heittäen ja toinen heittämättä. Sujuivat ihan kohtuullisesti.. Ei siis mitään muuta tehtykkään ja Jaja jäi keskelle pihaa ihmeissään seisomaan kun minä lähdin sisälle..että tässäkö tämä muka oli? Pikkuhiljaa..

Että en sitten tämän pitempää tekstiä saanut aikaiseksi....