oli maanantaina eli eilen Haunisissa Palveluskoirien "ruoho"kentällä schippergen ja bouvierin kanssa. Kenttä oli kyllä tosi epätasainen ja siten myös epätasaisesti leikattu ja uudelleen ylipitkäksi kasvanut.. joukossa myös jotain kovempia korsia, jotka eivät taatusti hyvältä Jajan vatsan alla tuntuneet...tulipa testattua moinenkin sitten. Ei kyllä hyvä!

Ajatuksena minulla oli ottaa jokainen avo-liike yhden kerran - mutta kuitenkin saada onnistunut suoritus ennen palkkausta.

Aloiteltiin ryhmä paikallaololla. Koirat kentän reunaan (jossa ruohon oli vielä pitempää) niin, että Jaja oli keskellä.. Paineistui pikkuisen vierellä olevasta vieraasta isosta mustasta koiruudesta sekä varmasti osaltaan tuo epämukavan terävä ruoho teki sen, ettei mennyt mahan kuin vasta toisella käskyllä. Ja silloinkin jäi vielä vähän epäselväksi, että menikö se vai ei.. sitä ei vain oikein nähnyt juuri pitkän ruohon takia. Lähdettiin kävelemään piiloa kohti ja melkein perillä huomattiin, että kyllä se Jaja kuitenkin istui eikä ollut maassa. Kävin sen uudestaan käskyttämässä maahan ja sitten pysyikin koko vaaditun ajan. Niin kuin kaikki muutkin - sen puolesta hyvä harjoitus kuitenkin..

Bouvier teki ensimmäisenä omat liikkeensä. Odoteltiin rauhassa tämä aika Jajan kanssa sivusta seuraten.

Aloiteltiin oma osuus mini-idioottirinkinä liikkeestä paikka ja -maahan, jotta on pikkuisen vaihtelua tämän liikkeen suoraan seuraamisosuuteen.. Seiso taisi mennä kohtalaisesti koska kommenttia ei kuulunut.. Mutta jälleen tuo maahanmeno tökki ja tarvitsi siihen pari käskyä.. Ja tuo kun on ollut se helpompi juttu - no ei ole sitten enää...

Noudossa Jaja odotti hyvin, lähti käskystä. Mutta jälleen tuo pitkä "ruoho" vaikeutti asiaa eikä Jaja nähnyt koko kapulaa vaan lähti juoksemaan vähän sivuun. Joutui tosiaan tekemään töitä, että kapulan yleensä sieltä löysi mutta löysi kuitenkin! Kisassahan ei pitäisi mennä pisteitä tuosta etsimisestä, että sen puolesta hyvä vaikkei hyvä kuitenkaan. Ja palauttaessa loikki väistellen pitkiä apilankukkia ja korsia niin että jo luulin Jajan palauttavan koko kapulan oikealle puolelle sivulle mutta viime tippaan korjasi kuitenkin palautten ihan oikein vasemmalle.. Eipä ole moista mutkittelua koskaan ennen tehnytkään, kapula kuitenkin pysyi hyvin koko ihme hyppelyt ja loikat siellä suussa.. Heitin vielä yhden vähän lähemmäs ja sen Jaja hyvin hakikin ja palautti myös.. Olen nyt hetken seissyt vielä suorana kun Jaja on tullut kapulan kanssa sivulleni istumaan. Ja nyt on hyvin pysynyt istumassa luovutuksen ajan.. Pitää vaan muistaa itse pitää liikkeet rauhallisena kapulaakin ottaessa.

Hyppy sujui hyvin.. Nyt en palkannut hypyn jälkeisestä istumisesta vaan vasta koko liikkeen lopussa. Hyvin kyllä huomasi, että Jaja palkkausta odotti kun oli muutaman sekunnin viive tuossa paluu-hypyssä.

Kaukokäskyt palkkasin parin liikevaihdon jälkeen.. Sujuivat edistämättä.

Luoksetulo pysäytyksellä tehtiinkin tällä kertaa enempi kisanomaisesti. Kentän reunalla oli "törpöt" merkkinä, joista keskimmäisen kohdalla pysäytys-käsky.. Heitin lelulla samalla kun annoin käskyn "stop".. Pysähtyi lelua hakemaan. Kävin vielä laittamassa Jajan keskimmäisen tolpan kohdalle seisomaan ja otettiin loppu luoksetulo myöskin lelupalkkauksella.. Jos vaikka jotenkin sitten kisassa yhdistäisi nämä - tai sitten ei..

Ihan miniriikkinen seuraaminen omaan tahtiin..Kyllä se siellä kipitteli - lelupalkkaus..

ARVIO TULEVASTA KISASUORITUKSESTA :

Nyt kyllä jäi semmoinen olo, että huh heijaa... Ensinnäkin ei olla yhtään kertaa harjoiteltu "juoksutarkastusta" vieraan ihmisen eikä tosin tutunkaan kanssa - se tehdään aina ennen kentälle menoa.. Jaja sitten varmaan ensin syö alkupaloiksi tuon kopeloijan..

Sitten maassaolossa paineistuu vieraista varsinkin isoista koirista eikä mene maahan kuin ehkä vasta kolmannella käskyllä = nolla pistettä.. Tai sitten jää istumaan = 5 pistettä..

Maahan on ennen mennyt - mutta nyt sitten varmaan ei, tämän treenin jälkeen..

Seisomaan jää ehkä muutaman askeleen jälkeen ja kääntyy palatessa taaske epävarmuuttaan - kun kerran kaikki muukin menee päin seinää, niin miksei jotenkin tämäkin..

Noudossa ennakoi - tai sitten ei löydä edes kapulaa.. Tai sitten heitän sen liian lähelle ja joudutaan ottamaan uusiksi jne.... Jos muuten menee hyvin niin sitten ennakoin itse tuon kapulan ottamisen Jajalta..

Luoksetulon pysäytys ei suju lainkaan, toivottavasti edes 5 pistettä...

Kaukokäskyt voivat sujua - tai sitten ei..

Hyppy voi sujua tai sitten innoissaan ennakoi tai tekee jojo-hypyn.. Tai tarvitsee tuplakäskyn paluuhyppyyn.. Toivottavasti ei kuitenkaan..

Että näin varmalla mielellä kisaan. On kyllä ollut ihan liian vähän häiriöharjoituksia muiden koirien kanssa.. Ja erityisesti maassaolossa sitä tarvitaan roppakaupalla lisää... Nyt ei voi muuta kun käydään koittamassa miten sujuu, jos mitenkään ja treenit jatkuvat sitten kisan jälkeen.. Ei tässä kuukaudessa ole tämän kummoisempaa ehtinyt  kun ei tarkoitus ole kuitenkaan hikipinkona hinkatakkaan... Tulee sitten mitä tulee:)

Että jännittääkö ? Joo...ei yhtään. Kyllä taidetaan vähän turhan äkkiä ensimmäiseen kisaan rynniä pentusten jälkeen... No ei se  niin vakavaa ole...jännitystä elämään:)