Parin viikon tauon jälkeen jälleen treeniä Lensun malliin Kupittaalla.

Viikko tätä ennen lomailtiin vuokramökillä ja siellä ei muuta tokoon liittyvää tehty kuin tunnarin pohjustusta metsän kepeillä ja kävyillä. Eli pitelin hetken kädessäni, sitten Jaja sivulleni. Heitin kepin/kävyn suht lähelle, jotta itse näin mihin se meni mutta Jaja ei nähnyt koska olin sen edessä. Käsky "oma" ja siitä lähti etsimään. Nenä vaan tuhisi kun kulki haistellen tuota omaa etsien. Ja joka kerta sen myös LÖYSI !! Joskos tämänkin liikkeen idea pikkuhiljaa vahvistuu meillekkin::)) Eikä niitä oikeita tunnarikapuloita ei edelleenkään ole tehtynä..

Tällä kertaa vuorossa hyppy- ja metallinoudot. Jouduimmekin sitten kummassakin ensimmäisenä parina näyttämään kun uskalsin sanoa, että nämä ovat jotensakkin hallussa..

Hyppynouto: Tämä on tosiaan sujunut ihan hyvin. Käskynä olen käyttänyt pelkästään "hae". Onhan siinä se hyppy sitten välissä mutta se on aina mennyt siinä ohessa. Pääliike on se kapulan hakeminen ja palauttaminen.

Nyt olen testannut sitä että ollaan esteen sivussa, jolloin jaja suoraan myös näkee kapulan. Ideana siis se, että vaikka heitto menisi sivuun niin Jaja silti tekisi hypyn siinä välissä.. Tässä kohdin on pitänyt vaihtaa myös käskyt "hyppy,hae"... Nyt sitten sähläsin heti aluksi näiden käskyjeni kanssa. Selitin asian myös Leenalle, jonka nettisivujen mukaan tämän käskytyksen muutinkin. Otetiin uusiksi ja Leena oli sitten kuitenkin sitä mieltä, ettei Jajan kanssa tarvis käyttää kuin yhtä käskyä - hyppy. Sitten taas jatkoin sähläämistäni eli käytin käksyä "hae" jota olen ennenkin tässä käyttänyt. Jatkettiin vielä käskyllä "hyppy". Kaikilla Jaja kyllä toimi.

Suurin ongelma tässä on palautus, jossa Jaja jää vähän vinoon eteen. Eli sama homma kuin seuraamisen istumaan jäämisissäkin. Eli Jaja jää sen verran eteen että näkee kasvoni. Tätä me jatkossa harjoittelemme lisää jättämällä kapulan Jajan eteen ja siitä pyydän "hea". Eli ei harjoitella kovasti koko noutoa vaan enempi tuota pelkkää perusasentoa palautuksessa. Ollaan kyllä näitä jo harjoiteltukkin lähinnä sisällä kun ei voi kunnolla kapulaa heittääkään.. Leena myös halusi katsoa teenkö itse jotain väärin kun Jaja jää vinoon. Mutta ei kyllä keksinyt mitään (ihme kyllä) joten näitä pelkkiä luovutuksia harjoitellaan ja voin käyttää kunnolla myös käsiapua tuon oikean paikan löytämiseksi..

Metallinouto otettiin vain kerran koska se sujui.. Ogelmana jälleen tuo luovutuksen vinous. Eli sama homma kuin edellä..

Ennen maassaloa tehtiin nyt ihan ensimmäistä kertaa tuo luoksepäästävyys tai juoksutarkastus vai mikä se nyt tässä luokassa onkaan eli mentiin "kehään" Leenan läpikäydessä koirat. Tämä on myös tosi hyvää harjotusta ja kysyinkin että voiko itse koiraan tässä koskea tukien ja voi toki.

Lopuksi jälleen niin kuin aina maassaolo, joka sujui myöskin niin kuin aina. (kop,kop)..