Ensimmäistä kertaa tänä vuonna saimme treeniseuraa - Marita ja Pörrin poika Ruska. Olikin mukavaa vaihtelua ja kiva jutustella samalla. Otin mukaani myös Ekkun, joka toimi samalla häiriökoirana Ruskalle. Ja muutoinkin saa Ekku jatkossakin tulla mukaan menoa ihmettelemään ja totuttelemaan erilaisiin paikkoihin. Ja voidaan samalla jotain pientä kivaa tehdä jotta saa vähän palkkaa myöskin:)

Ensin aloitteli Ruska ja Jaippi odotteli vuoroaan. Ruskan harjoitellessa luoksetuloa alkoi Ekku jälleen haukkumisen. Ruska ei kuitenkaan tästä välittänyt ja hyvä niin ! Selvästi tuo luoksetulo on semmoinen liike joka viimeistään Ekkun havahduttaa haukkumaan. Rauhoittui kuitenkin taas jossain vaiheessa itsekseen. Tämän enempää en heidän osaltaan kirjoittele (hyvältä kuitenkin näytti)  vaan keskityn tässä blogissa meidän omiin harjoitteisiin ja siinähän sitä onkin ihan tarpeeksi kirjoittelemista.....

Järjestystä en ihan muista mutta jotain tämmöistä:

Maassa oloa Ruskan kanssa. Tällä kertaa olin itsekkin näkyvillä kun ei siinä suunnassa ollut piiloa.. Mutta kiva harjoitus välillä näinkin ja oli ainakin koirakaverikin mukana. Aikaa noin kolmisen minuuttia.

Tunnaria: Marita laittoi hajuttomat kasaan ja itse vein sitten oman jonka taakse makupala hajuttomien viereen. Hyvin Jaja odotti käskyä ja lähti kapuloille. Haisteli kyllä hajuttomien kasaakin mutta toi oman. Otettiin toinen harjoitus niin että kapulat riviin, oma toinen vasemmalta - jälleen makupala sen taakse. Hienosti Jaja haisteli koko rivin. Otti oman, jonka siirsi vähän erikseen. Kävi vielä haistelemassa kaikki hajuttomat mutta ei niihin edes koskenut. Vaan otti oman jonka toi. Mahtavaa !!!!!!! Alkaako Jaja oppimaan tämän idean - voi hurjaa....ihanaa::)) Tarvis varmaan jättää se makupala jo pois ja katsoa miten sitten käy...

Seuraamista käskytyksellä: Ei kovinkaan tiivistä ja selvästi veltostui loppua kohden.. Otin sitten vähän nopeatempoisemman lopuksi ja palkkailin välillä. Helposti seuraamisesta tulee tosi tylsää enkä haluisi niin käyvän. Siksi en sitä kovin pitkiä pätkiä tykkää treenaillakkaan.. Mutta jotain kuitenkin...

Ruutuun juoksua: Jaja singahti ensin ihan väärään suuntaan. Otettiin uusiksi ja kestikin aika tovin ennen kuin löysi makupalan ruudun keskeltä. Selvästi Jajalla oli vaikea havaita koko ruudun paikkaa.. Jätin sitten makupalan pois koska sen etsimiseen tuntui menevän turhan paljon Jajan huomiota ja käskyt kaikuivat kuuroille korville. Ilman makupalaa sujuikin paremmin mutta vaikeus on sitten palkkaaminen paikalleen jäämisestä ja maahanmenosta. Muutaman kerran lähdin juoksemaan Jajaa kohti mutta kyllähän se sitten nousi juuri ennen palkkausta ylös. Tehtiin sitten pari kertaa niin että Marita heitti sivulta palkan kun meni maahan ruudussa.. Näin pitääkin jatkaa kun on apukäsiä paikalla.

Metallinouto: Muutoin hyvin mutta kerran Jaja pudotti metallin tuodessaan. Nosti sen kyllä ilman eri käskyä uudestaan ja luovutti sivulla. Tämä on semmoinen liike että välillä Jaja ei suostu metallia edes nostamaan ja sitten taas sujuu..  En ottanut toista kertaa ettei tule inhotusta.

Kaukokäskyjä: palkka taakse. Istumaan nousu, maahan meno ja seisomaan nousu, jonka jälkeen sai ottaa palkan. Ei edistänyt ja teki liikkeet heti. Hyvä !

Luoksetuloa: Testasin ensin pelkän pysäytyksen lelua heittämällä. Ja kyllähän se taas lenteli mihin sattui. Jaja kuitenkin pysähtyi katsomaan että mihinkä suuntaa se palkka jälleen lentelee ja haki sen sitten. Laitoin merkit n. 10 metrin välein ja jälleen sain Maritan apukätenä heittämään palkan sivusta kun Jaja pysähtyy. Itse kun en saa heitettyä oikealta matkalta palkkaa edes Jajalle asti. Hienosti Jaja pysähtyi käsimerkillä (Marita heitti palkan) uusi luoksetuloa käsky ja maa-käsky. Ja taas luoksetulokäsky.. Hienosti teki pysäytykset ja kohtuuvauhdista vielä - hienoa!

Tällä kertaa ei otettu hyppynoutoa eikä liikkeestä istumista.

-- --- ---

Ekkun kanssa leikin makupalalla ja samalla otettiin muutamia seuraamispätkiä. Ihan lyhyitä ja nopeita ja leikkien.. Sitten sivulle tuloa ja maahan menoa ja siinä hetki pysymistä. Lopuksi vielä leikkiä.. Testasin leikkimistä kahdella eri lelulla (pehmo ja vinku) mutteivät yhtään kiinnostaneet. Jatkettiin sitten makupaloilla härnäten. Olis pitänyt luoksetuloakin harjoitella mutta muistui vasta kotimatkalla. Ehkä sitten keskiviikkon jolloin on uudet treenit.

Kiitti vielä Maritalle ja Ruskalle treeniseurasta - keskiviikkona uudestaan:)