Keli hyvä ja paikalla kaikki viisi koirakkoa.

Aloittelimme ohjatulla noudolla. Aluksi Lentsu halusi vähän kuulla taustaa siitä, että miten tämä liike meiltä sujuu.. Ja eihän se suju vaan treeni on vielä ihan kesken. Ensimmäinen vaihe on se, ettei Jaja välttämättä löydä merkkiäkään.. Otimme sitten kisamaisesti. Ja niinhän siinä sitten kävi, että Jaja rynnisti suoraan "merkki"-käskystä hakemaan kapulaa.. Otimme toisenkin kerran ja sama juttu. Sitten Lentsu kävi merkin takana ja sieltä näytti Jajalle mihin pitäisi tulla... Pikkuhiljaa alkoi merkki jälleen löytyä.. Enkä oikein itsekkään tiennyt mitä pitäisi siinä kohdin sanoa kun Jaja merkin ohi rynnii kapulalle.... Jajalla kun ei tuossa vaiheessa oikein tuntunut olevan korviakaan enää .... Mutta "paikka" tai "seis" käskyllä alkoi toimia niin, että tuon käskyn kuultuaan hakeutuikin mutkan kautta merkille... Ja pikkuhiljaa jo suoraankin merkille itse siihen pysähtyä - mutta tuossa kohdin sitten pitänee se pysäytys-käskykin vielä muistaa antaa.. huh - onpas vaikeaa. Luulin jo melkein että Jaja olis tuon merkin jo ymmärtänyt mutta kuten viime kisassa nähtiin - ei mitään hajua siitäkään vielä.. Mutta pikkuhiljaa - treenit jatkuu.. Treenataan edelleen vain yhtä kapulaa ja yhtä suuntaa kerrallaan... ja tietysti merkkiä myös erikseen eri suunnista..

Ja myös palautusta treenaillaan yhä erikseenkin, sillä sadepäivän-treenin jälkeen ei ole kunnollista palautusta tehnyt vaan väistää ja pudottaa kapulan kun sitä koitan ottaa. Olen huomannut että parhaiten luovutus onnistuu kun vaihdan kapulan samasta kädestä makupalaan - tällöin on pysynyt istumassa.

Kaukokäskyihin liittyen maasta istumaan nousua sekä sekä seisomisesta istumista - taakseppäin liuttamalla.. Sekä tunnarikapulan luovuttamista.

Ja lopuksi ryhmässä maassaolo. Sujui nappiinsa - niin kuin yleensä :) On se kiva että edes joku liike sujuu suht varmasti - myös kisoissa !