Eilen keskiviikkona oli tämän viikon viimeinen sovittu treeni. Paikka oli ihan uusi meille ja hyvä niin. Kiitos treeniseurasta dallukoirakoille Heidi&Ada ja Aila&Tango.. Tästä treenistä jäi hyvä mieli vaikkei keli sateesta johtuen ollutkaan ihan parhain.

Tarkoitus olikin ottaa Jajan kanssa vähän uusia juttuja. Heidi treenailee voittaluokkaan ja saatiin samalla hyvää ohjausta näihinkin liikkeisiin..

Hyppynouto: Itsellä ei ollut käsitystä tämän liikkeen käskytykseen, joten annoin vain käskyn "hae" heitettyäni kapulan esteen taakse. Jaja lähti hyvin ja haki kapulan palauttaen sivulleni. Tosin tuota palautusta pitänee hingata vielä lisää erikseen mutta nyt palkkasin tuosta kaikesta muusta osioista jonka teki ihan hyvin. Juteltiin siinä Heidin kanssa, että tuossa tulee antaa käskyt "hyppy" ja kun mainitsin tuon sanan niin johan Jaja lähti tekemään liikettä, eli hyppäsi esteen, istahti esteen taaksi.. Hassua, kun en ollut koko käskyä Jajalle tarkoittantu niin tyttöpä päätti lähteä sen kuitenkin tekemään kun käskyn kuuli, tarkka kun on.. Pakkohan tuosta istumisestakin oli palkata ja pyysin vielä paluuhypynkin jonka teki hyvin myös. Eli avo-liikke ok! Jatkettiin sitten juttelua, että käskyt siis ovat "hyppy" ja "hae".. Tein sitten vielä yhden voittajahypyn eli kapulan heitto, käsky "hyppy" ja "hae". Tekihän Jaja ihan ok suorituksen.. Mutta tosiaan tuota kapulan palautusta pitänee vielä vahvistaa lisää..kovin hatarasti pitää kapulaa eli suurena riskinä on että sen pudottaisi ennen aikojaan. Helposti myös nousee seisomaan kapulaa ottaessani, johtunee siitä että olen tavallaan vapauttanut Jajan samalla kun olen kapulan ottanut...Treeniä lisää tähän...

Seuraamista: Testattiin nyt ensimmäistä kertaa paikallaan siirtyminen vasemmalle. Eli otan oikealla jalalla esimmäisen sivuaskeleen Jajan eteen.. Oikealle siitymistä ollaan jo tehtykkin. Myös taakseaskelia pitänee treenata lisää. Kohtuullinen alku kuitenkin näihinkin.. Otettiin myös pieni pätkä Heidin käskytyksellä eri suuntiin, vauhtia, pysähtymistä.. Jaja on vähän liian kaukana vaikka tekeekin aika hyvin käännöksetkin. Edistää myös mutta mieluummin se kuin jätättäminen. Tuo kontaktin pysyminen on kuitenkin se tärkein asia tässä - mun mielestäni. Tehostetaan käännöksiä ja sivusuuntaista parempaa paikkaa makupaloilla..

Idioottirinkiä minimaalisesti ilman istumista: Jaja sivulleni ja lähdettiin kulkemaan. Yhdellä sivulla pyysin "paikka" ja taisi jäädä kun en mitään kommentoimista kuullut kavereilta.. Jatkoin sitten itse matkaa minineliötä ja tultuani uudestaan Jajan viereen pyysin "seuraa" ja seuraavalla sivulla käsky "maa" ja jatkoin itse taas minineliötä.. Kyllä se omassa asennossaan pysyi.. Tätäkin voidaan jatkossa treenailla lisää koska tällä hetkellä (niin siis just tällä hetkellä huominen voi olla asia erikseen) vaikuttaisi, että Jaja on tosiaan sisäistänyt nämä käskyt. Ja erottaa ne toisistaan sekoittamatta..kop, kop!

Tunnaria: Mulla oli yksi "oma" kapula mukanani ja Ailalta saatiin yksi hajustamaton kapula tämän viereen.. Eli ensimmäistä kertaa testattiin kahdella kapulalla. Kotona kun ollaan aloiteltu tuolla yhdellä piilottamalla sitä esim. lelukasaan tai laittamalla ympyrään tai jonoon lelujan kanssa. Tähän mennessä Jaja on AINA palauttanut oman kapulan epäröimättä.. Ollaan kyllä tehty TOSI harvoin ja aina vain yhden tai korkeintaan kaksi harjoitusta yhdellä kertaa.. Liike vaikuttaa ihan kivalta Jajasta..

Eli "oman" kapulan Heidi kävi laittamassa hiekkaan hajuttoman kapulan viereen. Olivat ne kyllä pikkuisen eri kokoisiakin että varmaan jo ulkonäkökin helpotti asiaa. Mutta Jaja lähti hyvin ja otti heti omansa suuhun, tosi tämä omakapula suussa haistoi vielä väärääkin. Toi oman hyvin.. Testasin vielä uudestaan eli vein itse tuon oman hajuttoman viereen, toiselle puolella. Jälleen Jaja toi sen samantien.. Haistamista tässä ei kyllä nyt nähty eli Jaja toi heti oikean.. Seuraavaksi pitääkin vaikeuttaa, että joutuisi vähän nenäänsäkkin käyttämään mutta pikkuhiljaa..

Ihan lopuksi otin Jajan kanssa pienen maassaolo-harjoituksen. Dallut eivät nyt säästä johtuen tähän osallistuneetkaan.. Jajalle (vaikka karvaton versio entisestään nyt onkin) tuo pieni kosteus ei haittaa tee. Harjoittelin nyt enempi vieraalle kentälle maahan jättöä, itse kävelemällä kauas toiseen reunaan. Olin hetken myös selkäpäin (bh-harjotusta).. Aikaa tähän meni ehkä vain jotain puolitoista minuuttia mutten jaksanut tätä tämän kauemmin ottaa, enkä kavereitakaan seisottaa sateessa tämän enempää.. Jaja oli ollut kuitenkin rauhallisesti makuulla...palkkasin pienellä maksalaatikko-annoksella.. Jatkossakin pyrinkin palkkaamaan maassaolot erityisesti. Hyvää alkua koitetaan jatkaa tässä liikkeessä...

Hyvä mieli tästä treenistä jäikin. Jajallekkin teki taatusti hyvää testailla ihan uusia asioita välillä.. Piikkinä lihassani on kyllä luoksetulon pysäytykset että siinä ollaan kyllä vaikeuksissa....huh heijaa....Mutta kisaan reilu viikko eikä meinata kovasti enää treenata ennen sitä.. Kisan jälkeen katsotaan tilannetta uudelleen..