Eilen 26.4. alkoi meidän osalta seitsemän kerran tokokurssi. Oli kyllä tosi ihanaa pitkästä aikaa vain mennä paikalle ja nauttia siitä, että joku toinen on tehnyt treenisuunnitelman. Sitten vaan yritetään tehdä mitä käsketään ja koitetaan ottaa opiksi. Paikkana on Kupittaa ja siellähän sitä häiriötäkin on riittämiin. Huomaa että ihmisiä/koiria liikkuu taas ihan eri tavalla kun on hieno keli ja sehän on vain hyvä. Oli myös pesäpalloporukkaa ja jalkapallon pelaajia. Jajaa ei tunnu moiset tekijät mitenkään haittaavan - keskittyy omilla vuoroillaan hienosti kuten ennenkin. Oltiin paikalla ajoissa ja tehtiin ensin pieni lenkki Kupittaan puiston ympäri.

Aloitimme irtoamis-harjoituksella. Eli läpyskä maahan, jonka näytin Jajalle. Käskynä käytin "mene" ja sinnehän singahti. Vauhtia ei tosin ollut hirmuisesti ja sitä koitetiin saada lisää laittamalla makupalakeppu tilalle.  Alustavana virittelykäskynä käytin myös "missä" jota käytän myös ennen ruutuun menoa.. Vaihtia saatiinkin vähän lisää.

Liikkeestä istuminen sujui ilmeisesti ihan hyvin. Nyt jatkamme evl-uusien sääntöjen mukaisesti niin, että palaan kiertäen Jajan takaa. En siis palaa suoraan takaisin samalle sivulle jatkossa.

Kaukokäskyjä käytiin läpi. Nämähän ovat meidän yksi ongelmaliike myöskin. Eli yleensä aina joku liikkeen vaihto jää tekemättä kisoissa. Olen nyt alkanut käyttämään aina takapalkkaa ja vaihtelen matkaa sekä palkkauksen antamista välillä yhdestä liikkeestä välillä neljästä jne.. Viime vuonna vaihdetiin istumisen käsimerkki ja se tuntuukin toimivan paremmin. Ylösnousu on tällä hetkellä se hankalin juttu ja maahanmeno helpoin. Jatketaan samaan malliin.

Viimeisenä koko ryhmän kanssa paikallamakuu. Ajallisesti ei oltu kauan koska rivissä oli myös nuoria koiria joille koko maassaolo taisi olla vielä aika uutta. Pysyivät kuitenkin kaikki hienosti paikoillaan.

Hyvä mieli jäi treeneistä. Jajakin tuntui nauttivan :)