Onkin ollut jotensakkin vaikeata lähteä liikkeelle treenailuun.. Onko Jajalla tarpeeksi intoa? Onko oikea hetki päivästä? Onko Jaja väsynyt, kyllästynyt jne.. Huh - liikaa miettimistä...

Siispä tänään otettiin ensimmäinen pikkutreeni omalla pihalla. Eli mahdollisimman helpot häiriöt. Aika ei välttämättä ollut se paras mahdollinen. Eli vasta illalla kaikkien lenkkien, syömisten ja päivän touhujen päätteeksi.

Kyllähän Jajalla silti tuntui virtaa ja intoa löytyvän vanhaan malliin. Kun otin noutokapulan käteeni niin Jaja oli heti valmis toimintaan.

Nouto: Jaja sivulle ja kapulan heitto. Samantien lähti Jaja jälleen jo ennen käskyä innokkaana kapulaa noutamaan. Olin ennakointiin valmistautunut ja tein samantien röhähdyksen. Eli en erikseen komentanut vaan pidin tuon äänen, jolloin Jaja pompahtikin takaisin sivulleni. Mitään sanomatta kävinkin sitten itse tuon kapulan hakemanssa. Otettiin uudestaan. Heitin kapulan, katseltiin molemmat sen lentoa, kierimistä ja pysähdyksen. Sitten katsoin Jajaan. Tuijoteltiin siinä hetki toisiamme silmiin ennen kuin sanoin "hae", jolloin Jaja pinkaisi matkaan. Haki kapulan ja toi hienosti sivulleni sen palauttamaan. Otettiin vielä toinen heitto, joka onnistui myöskin ihan hyvin. Hyvä Jaja ! Innokkuutta ei tästä kyllä puutu...

Liikkeestä maahan: Otin pienen pätkän seuraamista ja käsky "maa". Hyvin meni, jatkoin eteenpäin ja palasin Jajan taakse, josta sivulle. Otettiin vielä toinenkin kerta, joka onnistui.

Liikkeestä paikka: Tätä pitikin vähän muistella koska ehdotti maahan menoa tai otti muutaman askeleen ennen pysähtymistä. Näistä en palkannut enkä edes kommentoinut mitenkään. Helpotin niin, että käskyn yhteydessä annoin palkan, jolla liikkeen pysäytin. Äkkiähän Jaja taas homman muisti. Ja otettiin sitten muutaman kerran ihan ok suorituksia. Eli myös Jajan ohi kävellen ennen kuin palasin sivulle. Pysyi paikoillaan. Vauhtia tähän pitänee taas saada lisää kunhan ensin vahvistetaan pysähtymistä..

Kaukokäskyt: Jaja maahan, kävelin noin viiden metrin päähän. Käsky ja käsimerkki yhdessä "is" ja heti nousi istumaan. Myös "maa" sujui yhtä hyvin edistämättä. Kävin joka liikkeen erikseen palkkaamassa.

Hyppy: Pari ensimmäistä hyppyä epäonnistuivat koska Jaja teki paluuhypyn ennen käskyä. Helpotin sitten niin, että palkkasin hypyn taakse istumisesta ja sitten vasta otettiin paluuhyppy. Alkoi jälleen sujumaan..

Seuraamista ei varsinaisesti otettu kuin ihan lyhyttä pätkää. Oikeastaan vain muutamia askelia eri suuntiin ja täyskäännöstä, joista vauhdissa palkkaus.

Maassaolo piilossa vain ihan pikaisesti koska meidän pihalla ei ole paikkaa josta  näkisin Jajan ja haluan aloitella tämän liikkeen niin että Jaja taatusti pysyy siinä rauhallisena. Mutta tämän pikkuhetken pysyi ainakin hyvin.

Luoksetuloa pysäytyksellä ei otettukkaan lainkaan. Sitä pitänee treenailla kuitenkin kaikista eniten.. Eli keskitytään siihen sitten ihan omalla kerralla, ettei tule liian pitkää treenia heti aluksi..Tähän kaikkeen ei mennyt kuin ehkä 15 minuuttia jos sitäkään..Yritänkin pitää treenit suht lyhyinä - varsinkin aluksi..

Oli kyllä kiva huomata että se Jajan into on tallella !!! Hiomista näissä liikkeissä tosiaan riittää. Saa katsoa miten sitten saa innon pysymään, ei siis voi liikaakaan hingata ettei kyllästy.. Että sen kun taas osaisi tehdä sopivassa suhteessa niin hyvä olis:)

Ihana palleroinen meidän Jaippi! Tämä tytteli näyttää tekevän kaiken mihin ryhtyy kunnolla hötkyilemättä - niin pentusten hoidon kuin treenailunkin:) Toivottavasti pentuset ovat perinneet edes jotain äidiltään...ja että uudet kodit osaavat oikein ne myös hyödyntää....