Tänään sitten pitkästä aikaa oli vähän selkeämpi keli, joten noutokapula takataskuun ja lähikentällä (hiekka) Jajan kanssa. Vellu lähti mukaan varmistelemaan maassaoloa. Jaja olikin kovin innokkaana. Palkaksi kuutioisin joulukinkun jämät..

Seuraaminen vapaana: Pätkä suoraan, pysähtymistä, täyskäännöstä, hölkkää, kääntymiset. Ihan kohtalaista.

Nouto: Ensin heitin kapulan aika lähelle, jottei lähtisi ennakoimaan. Pysyi hyvin ja odotti käskyä. Innokkaasti kapulan haki ja palautti sivulle. Taisin ottaa kolme-neljä harjoitusta joista viimeisellä heitin kapulan jo aika kauaskin. Silti malttoi odottaa käskyä. Tyytyväinen täytyy olla!

Liikkeestä maahan: Sujui !

Luoksetulo pysäytyksellä: Tähän olisi pitänyt ottaa joku lelu tai isompi makupala jota olisin voinut heittää samalla käskyä annettaessa. Nyt käytin vain ääntä ja käsimerkkiä. Pysähdys ei ole kuin seinään vaan etenee varmasti parikin omaa mittaansa. Kävin kuitenkin palkkaamassa pysähdykset. Otin yhden kerran myös suoraan sivulle tulon. Jaja alkaa hyvin helposti ennakoimaan.. Tuli suoraan mutta vauhti olisi voinut olla kovempikin. Tarkastin kotona vielä sääntökirjasta, että jos koira etenee käskyn jälkeen kaksi-kolme omaa mittaansa pudottaa se pisteitä mutta ei kuitenkaan nollaa. Eikä tule nollaa vaikkei edes pysähtyisi vaan tässä tapauksessa enintään 5 pistettä. Aika hassua. Tätä ei olla tosiaankaan vielä kunnolla edes harjoiteltu, joten lähinnä vielä koitan saada Jajaa käsittämään tämän liikkeen idean ja että mistä se palkkaus sitten tulee eli pysähtymisesestä.

Liikkeestä pysähtyminen:  Palatessa vielä kävelin Jajan oli parisen metriä, josta vasta paluu sivulle.
Nappiinsa meni.

Kaukokäskyt:  Harjoiteltiin samalla alustavasti liikkeenohjaajan Jajan takana olemista, joten
Vellu seisoi Jajan takana heiluen jä häärien. Jaja maahan. Kävelin seitsemän suurta askelta eteenpäin. "Is" "maa" "is" "maa" "is" kaikki liikkeet teki heti edistämättä. Palkkauksen annoin vasta viereen palattuani mutta suullisesti kehuin jokaisesta. Mahtavaa !

Maassaoloa: Kentän reunalla on laudoista rakennettu seinämä, jota käytin hyväkseni piiloon menossa. Jaja maahan, kävely ensin tuon seinämän eteen. Seisoin siinä hetken Jajaa katsellen sitten seinämän taakse. Sieltä näin yhden laudan välistä hyvin Jajan. Tarkoitus on lisätä aikaa niin pikkuhiljaa, ettei ehdi missään kohdin tulemaan rauhattomaksi. Olin puolisen minuuttia piilossa. Kävin palkkaamassa ja toinen puoli minuuttia ja taas palkkaus. Tästäkin on hyvä jatkaa..

Hyppy: Tämä otettiin vasta kotipihalla koska ei viitsitty telinettä kentälle raahata.  Jaja sivulle.  "Hyppy", lähti hyvin ja pysähtyi hypyn jälkeen seisomaan. "Is" josta istahti nätisti. "Hyppy" ja niin teki paluuhypynkin muutoin täydellisesti mutta takajalka hipaisi telinettä. Siitä olisi joku piste mennyt mutta muutoin täydellinen liike ! Otin tämän vähän liiankin kunnianhimoisesti enkä käyttänyt mitään lisäapuja, en kehuja enkä palkkausta. Täysin eleettömät pelkät käskyt kuten kuuluukin. Kehut vasta koko liikkeen jälkeen.

Eka hyppy sujui siis vähän liiankin hyvin. Ja oliskin pitänyt malttaa jättää treeni tältä osin onnistuneeseen ensimmäiseen ja ainoaan kertaan. Toiset menivät sitten joltain osin huonommin. Välillä teki paluuhypyn ilman käskyä. Toisinaan istahti ennen käskyä. Jollain kerralla tarvittiin tupla "hyppy" käsky.. Selvästi Jaja meni vähän ymmälle kun en mitään kommentoinut ensimmäistä suoritusta yritti sitten itse ehdotella liikettä toisin. Jaon liikkeen osiin ja palkkasin esim. pelkkää hypyn jälkeistä istumista käskystä. Sitten paluuhyppy palkkaus erikseen. Kyllä se siitä.

Tässähän ne taisivat sitten avo-liikkeet olla. Eikä koko harjoitukseen mennyt kuin hetki aikaa. Tosi iloisesti Jaja teki jälleen kaikki ja jaksoi olla innokas loppuun asti. Toki kinkullakin oli varmasti oma asiansa tässä ja silläkin ettei olla treenailtu pitkään aikaan. Tuntuukin ettei oikeastaan olla vielä edes kunnolla aloitettu avo-liikkeiden harjoittelua, joten ihan hyvä pohja tästä on niitä alkaa treenailemaan kisakuntoon:)

Pikkuinen innokas pallero-kultamme!