Paikalla jälleen ajoissa ja tehtiin pieni kävelylenkki Kupittaan puistossa ennen treeniä ja odoteltiin sitten hetki kurssin alkua. Keli oli ihan hyvä  vaikkakin raikas eikä edes satanut vaikka kuuron uhkaa olikin ilmassa.

Koirakoita oli tällä kertaa kolme ja aloitimme ruudulla. Meidän ongelmahan on ollut ensin se että Jaja otti ruudun takareunan paikakseen ja nykyisin menee lähes suoraan maahan vaikka käskynä onkin "paikka".. Emme ole myöskään ottaneet tämän vuoden puolella koko matkalta vaan lähinnä muutaman kerran olen koittanut saada palkattua seisomaan jäämisestä ja jotta makupalat lentää palkaksi ei matka ole ollut oikea. Ensi yrityksellä koko matkalta Jaja hetken harhailtuaan täisi löytää ruutuun mutta minä en tajunnut edes "paikka" käskyä huutaa kun oli sen verran isoa harhailumeininkiä. Otettiin sitten uudestaan ja tällä kertaa Lentsun oli tarkoitus Jaja palkata ruudun sivulta mutta sitten Jaja harhaili sinne suuntaan tai pysähtyi jo ennen ruutua ihmettelemään.... Joten lopulta laitettiin merkiksi oikeasta paikasta purkin kansi. Sitten alkoikin sujumaan paremmin. Käyn sitten itse viemässä Jajalle palkan ruutuun kun jää sinne seisomaan.. Eli kunto voi jopa itsellä kasvaa tässä juostessa ruudun ja alkupisteen väliä:) Mutta nyt jatketaan oikealla matkalla jottei Jaja jää harhailemaan jo ennen ruutua vaan juoksisi ruutuun asti..

Omana harjoitteena kävimme myös ruudun loppuosaa läpi. Eli Jaja seisomaan ruutuun - palasin alkupisteeseen. Lentsun käskytyksellä  "maa"-käsky, kävely Jajaa kohti, käännös vasempaan, kohti lähtöpistettä ja käsky-"sivu".. Näitä otettiin pari kertaa eikä ongelmaa. Jaja tosin hidastaa vähän sivulle tultaessa, joten makupalat valmiina tässä vaiheessa.

Tunnaria olen kerran tehnyt tänä vuonna ja silloin käytin muistin virkistykseksi makupalaa "oman" takana. Nyt tehtiin tämä vain kerran kisamaisesti ja vaikka Jaja singahti johonkin sivuun niin kyllähän se lopulta kapulatkin löysi ja haisteltuaan kaikki läpi toi OMAN !!!! Jeee - tämä oli hieno homma kun kuvittelin omien näppienkin olevan niin jäässä ettei niistä kummempaa hajua voi edes irrota kylmiin kapuloihin.. Voi ihanuutta :) 

Lopuksi maassaoloa evl-tyyliin käskyttäen eli jokainen vuorollaan antoi "maahan"-käskynsä. Jaja oli porukan keskimmäisenä ja hyvin sujui vaikka Lentsu kulki myös koirien väleistä ilmeisesti myös evl-tyyliin. Palattua odoteltiin myös omaa vuoroa istumaan käskytykselle mutta kun tätä ei olla koskaan näin otettu singahti Jaja jonkun ajan kuluttua itse ylös.. Joten tätä pitänee myös alkaa harjoittelemaan pikkuhiljaa.

Jaja teki jälleen parhaansa vaikka ruudun kanssa höslätään kummatkin :)