Illalla:

Saunan jälkeen grillattiin ja saivathan siitä oman osansa myös koirulit. Toki sen eteen piti jotain myös tehdä.

Liikkeestä istuminen: heti istahti ja pysyi hyvin paikoillaan taakse kävelyssä ja makkaraa sitten sivulle tultaessa.

Kaukokäskyjen seisomaan nousu:  Sivulta maahan, pistin makkaran palan Jajan taakse. Jäin ihan Jajan eteen ja käsky käsimerkillä "ylös" nousi ja kääntyi heti makkaran kimppuun. Ja toinen samanmoinen. Siinä se grillimakkaran puolikas menikin vauhdilla:)

Päivällä:

Ruutumerkit kainaloon ja lähikentällä Jajan kanssa pienestä tihkusta huolimatta.

Merkit ja namukeppo paikoilleen. Ja sinne suhahti. Tätä muutamia kertoja eri reunoista. Kerran ilman namua, maahan käskyttämällä ja siitä palkkaamalla. Matkaa en mitannut mutta pääasiassa oli vielä lähempää kuin kisatilanteessa. Pari kertaa tehtiin loppuosuus eli Jaja maassa, kävely kohti, sivulle ja paluu. Ekalla kerralla Jaja lähti tulemaan ilman käskyä kun olin paluumatkalla. Komennus takaisin ja otin uusiksi, jolloin onnistuikin. Pitänee vaan vielä jatkaa namukepulla ja lisätä matkaa pikkuhiljaa koska epävarmuutta oli havaittavissa. Loppuosuutta sitten erikseen.

Tunnarin "oma" kapula on ollut nyt hajustumassa juuston kanssa. Eilen aloiteltiin vain "oman" haistamisella ja samalla juustolla palkaten..(Pörrikin innokkaana mukana). Tätä toistettiin eilen pariin otteeseen. Tänään sitten "oma" sai metfurstia seurakseen. Aamulla sama haistamis-palkkaus harjoitus. Ja nyt otin tuon pussin jossa "oma" ja metfursti olivat muhineet jääkaapissa muutamia tunteja.

Jaja perusasennossa ja vein tuon "oman" noin seitsemän askeleen päähän. Sinne singahti käskystä mutta mitäh!! Meni saman tein kapulan eteen maate ja alkoi kunnon rouskuttamisen.. No tästä touhusta piti kyllä vähän mörähtää koska sitä kapulaa EI SAISI MISSÄÄN TAPAUKSESSA PURRA!! Että semmoinen harjoitus... Jaja sen sitten minulle kuitenkin toi. Otettiin pari kertaa uusiksi ja ne onneksi sujuivatkin vähän paremmin. Jonkunlaista epävarmuutta kyllä vaikuttaa siinä kapulan pitämisessä olevan. Tuon kirjan (Tie tottelevaisuusvalioksi) mukaan yritän nyt edetä. Oman vaikeuden tuo se, että ollaan jotain jo otettu. Esim. Jaja kyllä tietää mitä oma sinällään tarkoittaa eli käskystä oma hakee kapulan ja tuo minulle vaikkei sitä olisikaan mitenkään hajustettu. Nyt kuitenkin tuolla hajulla lisättynä pitäisi oppia erottamaan juuri se oikea kapula sitten myöhemmin niistä muista vastaavista. Nyt vaan se haju on sitten kovin houkutteleva maistamista ajatellen.. Mutta pikkuhiljaa.. Näin nyt jatketaan. Se vaikeus myös, etten ole koskaan missään noudossa harjoitellut kapuloiden pitämistä erikseen vaan se on osa palautusta.. Täytyy nyt katsoa miten harjoitus etenee eli jos kovasti tuntuu pureksivan pitänee miettiä miten siitä sitten pääsee eroon..