Olimme sopineet eiliseksi (19.8.) schippergen kanssa treenit lähikentälle. Iloksemme saimmekin mukaan vielä toisen mittelin sekä bichon frisen. Kenttääkin jouduttiin vaihtamaan kahdesti ja lopulta päädyimmekin Karmelinpuiston hiekkakentälle..

Paikallamakuu ehdittiin ottaa kuitenkin Ihalan koulun kentällä. Siinä kaikki neljä koiruutta makoilivat hienosti rinta rinnan.. Itse (avo-liikkeen tekijät) olimme palloseinämän takana piilossa ja sieltä väleistä kurkimme tilannetta. Ihmisiä kulki ohi naureskellen touhujamme:) Kaikki koirat pysyivät hienosti paikoillaan koko reilun kolme minuuttisen !

Karmelinpuistossa jatkoimme koirakko kerrallaan.. ja vierähtipä tähän taas aikaa. Jajan kanssa tein liikkeet toiseksi viimeisenä. Hienosti odotteli omaa vuoroaan kentän reunalla.

Seuraamisella aloiteltiin. Ensimmäisellä jaksolla en palkannut kuin lopuksi ja yritin pitää vartaloni suorassa ja katseen enempi edessä. En sitten tiedä onnistuinko siinä? Jatketaan harjoituksia. Toinen satsi leikki palkkauksella.

Liikkeestä jäävät (maahan, seiso) onnistuivat kumpainenkin. Pitäisi vain itse luottaa enempi Jajaan ja vain kävellä suoraan hidastamatta käskyä annettaessa..(kun toisaalta jos ei yhtään varmista ja jääkin väärään asentoon niin nolla on huonompi kuin pienellä varmistuksella muutaman pisteen menetys)

Luoksetuloa pari kertaa palloa heittämällä ja lopuksi pelkkä käsimerkki. Jaja selvästi ennakoi ja etenee hitaanlaisesti mutta PYSÄHTYI kuitenkin. Palkkaus ja jatkettiin vielä liike loppuun perusasentoon ja uusi palkkaus. Jätin tähän. Näin myös jatketaan eli pallon heittämistä ja pelkkää käsimerkkiä. Tarkoitus on siis vaihtaa käsky pelkkään käsimerkkiin jatkossa.. Katsotaan miten toimii…

Noudossa mittasimme matkan, jotta tuo tarvittava 10 m tulisi ainakin täyteen. Onnistui !

Kaukokäskyt sujuivat kaikki. En palkannut erikseen mitään liikettä kuin sanalla "namu" (joka Jajalle tarkoittaa että teit oikein ja palkkaa tulossa. Vähän saman tyylisesti kuin naksun käyttö mutta laiskempi versio). Palkkaus vasta viimeisestä perusasennosta (jota ei tehnyt viime kisassa)…

Hyppyä ei ollut mukana ja sitä ei tällä kertaa otettu. Mutta se onkin aika varma liike Jajalle (niinhän mä luulen - kop, kop!)