Olemme nyt kolmesti käyneet lähikentällä aloittelemassa muistinvirkistyksillä eri liikkeitä. Huomenna tiistaina alkaa Lentsun kuuden kerran tokokurssi Kupittaalla. Päästiin suureksi iloksemme sitten varapaikalta mukaan :)

Tässä pientä koontia mistä lähdetään evl-liikkeiden osalta:

1. (kerroin 3) Istuminen ryhmässä (2 min) : Jajalle luontaista on odotella makuulla, joten tämän liikkeen kanssa olemme lähteneet pikkuhiljaa etenemään.. Kevään treeneillä on pysynyt istumassa mutta vielä en ole ottanut koko kahta minuuttia mutta puolessatoista nyt mennään. Palkkauksen olen jättänyt piiloon, jossa itsekkin odottelen ja sivulle palattuani olen antanut luvan "namulle".. Eikä olla päästy liikkeenomaisesti ryhmässä treenailemaan.

2. (kerroin 2) Paikalla makaaminen ryhmässä (4 min. häirittynä, ohjaajat piilossa, ajan täytyttyä ohjaajat palaavat n. 3 m koirien taakse kunnes saavat luvan siirtyä koirien viereen) :
Ei olla kevään aikana vielä otettu liikkeen omaisesti. Maassa makaaminen ei ole tuottanut missään vaiheessa ongelmia, joten en usko tämän olevan kovinkaan paha - edes häirittynä :) Lentsun tokotreeneissä viime vuonna tätä otettiinkin muutamia kertoja, ei tuottanut ongelmaa. Suurin ongelma on käskytykset vuorotellen eli oman vuoron odottelu joka ei pystytä itsekseen edes treenailemaan. Siksikin kurssille pääsy oli mahtava juttu !

3. (kerroin 3) Vapaana seuraaminen (Vähintään kaksi pysähdystä normaali- ja hitaassa käynnissä, kaksi täyskäännöstä normaalikäynnissä, yksi täyskäännös hitaassa ja nopeutetussa käynnissä, kaksi käännöstä oikeaan ja vasempaan kaikissa nopeuksissa ja 2-3 askeleen siirtymisiä perusasennosta eri suuntiin.) :
Seuraaminen nyt aina on vähän edistävää ja kerrasta riippuen miten tarkkaavaisena pysyy. Tässä kuitenkin onneksi monenlaista toimintaa, kääntymisiä ja vauhdinmuutoksia joten voi olla että pysyy kiinnostavanakin - jää nähtäväksi. Pitkiä seuraamisia en ole edes treenaillut.


4.(kerroin 3)  Seisominen, istuminen ja maahanmeno seuraamisen yhteydessä (Z = kuljetaan kuvio, jossa koira seisoo, istuu, menee maahan käskystä) :
Olemme aloitelleen niin, että palkkaus on edessä, jotta ei käänny takaa kulkiessani sivulle. Viimeksi otin koko kaaviona, palkkaukset edessä ja sujuivat jokainen eri liike yhdestä käskystä.. Tosin tämä oli rikkonainen suoritus koska vapautin joka liikkeestä sivulle palattauani etupalkalle, josta taas jatkettiin suoritusta. Eli pikkuhljaa..

5. (kerroin 4) Luoksetulo, seisominen ja maahanmeno : Tänään otin kokonaisuudessaan, paikalle jämähti hyvin kuin myös maahan.. Mutta tätä ennen olen ottanut pelkästään pysäytystä takapalkalla muutaman kerran. Ja suoraan luoksetuloa hitaista ennakoivista pysähdyksistä. Alan pitämään makupalkkaa Jajan takana ja itseni takana, joten liikkeestä riippuen vapautus jompaan kumpaan.

6 (kerroin 4) Lähettäminen määrätylle paikalle, maahanmeno ja luoksetulo seuraamaan (=ruutu) :
Meidän ongelmaliike ! Nyt jatkossa lähetys ensin merkille josta vasta ruutuun. En ole yhtään kertaa itsekseni ottanut koska ollaan uudestaan opettelemassa merkkiä enkä halua jajan sekoittavan ruudun merkkejä tähän koska ruudun oikea paikka tuntuu muutenkin olevan vielä hakusessa. Ollaan aloiteltu pelkää alustatreeniä, jossa ilman eri käskyä Jaja saa palkan mennessään alustalle. Tämän jatkossa yhdistän ruutuun ja tehdään lähetyksiä eri paikoista.. Katsotaan miten alkaa sujumaan.

7. (kerroin 3) Ohjattu noutaminen (kolme noutokapulaa sijoitetaan (5 m toisistaan) riviin n. 20 m. päähän koirakosta, koira lähetetään kohti n. 10 m:n päässä olevaa merkkiä, jossa pysäytetään käskystä odottamaan käskyä noutaa arvottu kapula - ei koskaan keskimmäinen) :
Ollaan vasta ihan alussa ja tehty nyt muutamia kertoja Lentsun ohjeiden mukaisesti. Ensin vien Jajan merkille ja siitä vien kapulan viiden metriä sivuun Jajasta.. Palaan itse lähtöpisteeseen ja käsimerkillä "hae". Ihan ensin piti ottaa makupalakepulla mutta nyt ollaan jatkettu kapulalla. Pikkuhiljaa tarkoitus saada toinen sivu 5 m sivuun ja 10 metriä taakse. Nyt ollaan vasta kahdessa metrissä taakse, joten pikkuhljaa. Kun tämä sivu saadaan 10 metriin otetaan toinen suunta. Eli aikaa tähän menee..

8. (kerroin 3) Metalliesineen noutaminen esteen yli hypäten :  Tämä tuntuu olevan Jajasta kiva liike. Otettu kerran liikkeen omaisesti tokopäivässä ja hyvin sujui :)

9. (kerroin 3) Tunnistusnouto (koira tunnistettava kuuden esineen joukosta ohjaajan merkitsemä) :
Otettu pari kertaa. Ekalla kertaa olivat rivissä ja toisella kertaa ympyrässä. Kumpikin nappiinsa, haisteli muitakin kapuloita mutta koski ja toi vain oman !

10 (kerroin 4) Kauko-ohjaus (seiso/istu/maahan x 6eri järjestyksessä - viimeisen maahan) :
Tämä tulee olemaan vaikea. Vähän edistävää ja kun liikkeitä on näinkin paljon niin pelkään että liiankin edistävää. Matka on myös pitkä (15 m) joten jää nähtäväksi miten tulee sujumaan. Olen ottanut takapalkalla muutamia liikkeitä kerralla. Matkaa myös vaihtelemalla..

Tästä on kuitenkin tosi kiva jatkaa. Jaja tuntuu olevan innoissaan pitkän tauon jälkeen. Nyt meillä ei ole kuin tämä luokka "rämmittävänä" joten pikkuhiljaa.. Ei meillä ole kiire mihinkään :)