Aloitimme jälleen Lentsun tokokurssilla, jotka pidetään Littoisissa aidatulla pihalla. Keliksi sattui todella karmea ukkoskuuro - tai se kuuro kesti juuri meidän tokokurssin ajan.  Onneksi pihalla oli kuitenkin sadekatos, jossa voi omaa vuoroaan odotella. Olimme Jajan kanssa ekana paikalla ja ehdin jo luulla, että olisimme paikalla vääränä päivänä. Mutta tulihan sinne meidän lisäksi yksi toinenkin treenailija. Muille kolmelle oli tullut este.

Aloitimme hyppynoudolla. Tämä on Jajan kanssa sujunut ihan hyvin eikä olla kovasti edes treenattu. Oma vaikeus oli se että piti jälleen keskittyä kuuntelemaan käskytystä eikä tehdä vain omaan tahtiin. Otimme tämän kaksi kertaa ja toisella kertaa maltoin jopa kuunnella käskytykset.

Sitten harjoittelimme merkkiä. Ensin Jaja singahti tekemään hypyn joka siihen suht lähelle meitä jäi mutta ei ollut kuitenkaan läheskään merkin suuntaisesti. Lentsu siirsi sen kauemmaksi ja sitten otettiin uusiksi. Kohtalaisesti mutta kyllä sitä merkkiä pitää edelleen käydä vähän näyttämässä.

Merkistä ruutuun lähetys - ei onnistunut kuin vasta kun laitoin alustan ruudun keskelle.. Uusi ongelma tässä oli kun Lentsu käskytti minut kohti Jajaa, käännyin oikealle ja kohti alkupistettä jossa "käsky" sivulle tuloon. Jaja ennakoi Lentsun "käsky" sanasta ja lähti tulemaan luokseni. Toistettiin ja sama juttu. Kolmannella kerralla "käsky" sanasta käännyinkin Jajaa kohti palkkaamaan.. Eli tässä tulisi olla joku käskyttämässä, jotta saisin vahvistettua Jajan pysymistä vaikka joku käskyttääkin..

Lopuksi ryhmässä istuminen ja maassaolo, jotka sujuivat ihan hyvin vaikka vettä tuli saavista kaataen !

Suureksi harmikseni mikään noutojen palautus (metalli,ohjattu,tunnari) ei ole tämän sadetreenin jälkeen onnistunut. Vaikka hakisi ja toisi sivulle mutta heti kun vähänkin joudun kyykistymään jotta saisin kapulan käteeni, Jaja väistää ja sylkäisee kapulan jalkoihini.. Arvaukseni on että sadesäällä sadetakistani putosi ilmeisesti ryöppynä vettä Jajan päälle kun treenattiin ja nyt väistää valmiiksi... Arrggh.... Ja metalliin ei suostu taas edes koskemaan :( EVl-luokassa on kuitenkin monta nojutoliikettä joten ei tämä ongelma ihan pieni ole..

Nyt koitan treenailla pikkuhiljaa helpotettuna niin että kunhan tuo minulle sohvalla istuessani kapulan niin annan makupalan... Sitten pitäis pikkuhiljaa siirtyä seisomaan ja saada siitä kapula käteeni.... En tiedä miten lähtee sujumaan mutta yrittää pitää.....