Oltiin Karmelinpuiston hiekkakentällä...koska ruohoa ei oltu ajeltu ja siinä kasvoi polviin asti apilaa, jossa ampparit vielä pörräsivät. Oltiin ensimmäisinä paikalla Jajan kanssa ja otin pienen harjoituksen kuitenkin niitty-makoilusta. Jaja paikallamakuuseen ja itse kävelin ehkä 30 metrin päähän.. Siellä se Jaja nökötti apiloiden joukossa - korvatupsut sentään näkyivät vaikka olikin ylväästi pää pystyssä. En mennyt piiloon vaan hetken päästä palasin vapauttamaan.. Kunhan vaan testattiin tämäkin..

Kaiken kaikkiaan nyt tuntuu että mitä lähemmäksi kisa tulee sen huonommin meillä alkaa treenit sujumaan.... johtuuko omasta kasvavasta jännityksestä, kyllästymisestä vai mistä lie.... Seuraavat treenit on jo alustavasti sovittuna keskiviikoksi dallujen kera mutta sen jälkeen pidetään kyllä hetken (ainakin kolme päivää) täydellistä taukoa tokoilusta - ainakin näistä avo-liikkeistä..

Nouto: Otin ennen treenikaverin saapumista. Jaja lähti hyvin, haki hyvin mutta noin 20 senttiä varpaistani pudotti kapulan ja alkoi haistelemaan pupun pipanoita - pöhähdys ja nostin itse kapulan. Otettiin heitto toiseen suuntaan ja se onneksi sujuikin vanhaan malliin..

Kaverin saavuttua aloiteltiin jälleen paikallamakuulla. Koirat vierekkäin noin reilu metri toisistaan (ei siis kolmea metriä mikä pitäisi). Itse piiloon puskien taakse. Hyvin Jaja jälleen pysyi vaikka fillarikin porhalsi koirien vierestä. Aikaa meni reilut kolme minuuttia kertaakaan välillä palkaten. Ok suoritus tämä sentään!

Seuraamista kaverin käskytyksellä.. Vaikka mun oli tarkoitus palkata joka käännöksissä niin en nyt palkannutkaan kuin vasta koko suorituksen jälkeen eli käännökset, pysähtymiset, juoksuosuus, täyskäännnöstä... Kohtalaista taisi kuitenkin olla..

Liikkeestä maahan menoa otettiin muutaman kerran. Tätä en olekkaan vähään aikaan treenaillut ja taisin jälleen vähän liikaakin varmistaa eli vauhtini hidastuu käskyä annettaessa.. Jaja kylä meni maahan kohtuu hyvinkin..

Kaukokäskyjä kaverin ollessa Jajan takana heiluttamassa käsiä. Jälleen ei noussut istumaan ensimmäisellä käskyllä, toisella sentään.. Olin ehkä liian kaukana noin 7 metriä kun pitäisi olla noin 5 metriä avoluokassa vielä.. Eli jatkossa otan lähempää...

Vaihtelun vuoksi otettiin paikalla istumista puolitoista minuuttia. Jajalle kun tuo maassaolo tuntuu aika luontevalta ja tekee sitä yleensä itsekseenkin odotellessa niin onkin hyvä alkaa jo treenailemaan myös istumista.. Se liike tulee tosin vasta erikoisvoittaluokassa mutta tulee kuitenkin...

Nyt treenattiin koirakkokerrallaan ja aikaa meni noin vartti per koira. Eli ihan kohtuullisen vähän..

Makkaroita jäi vielä taskuuni ja kotimatkalla otin vuorotellen pienen pätkän liikkeestä maahan ja liikkeestä paikkaa joka pysähdykset palkaten. Kotipihalla vielä hidasta seuraamista joka käännöksissä palkkausta..