Paikalla jälleen kaikki viisi koirakkoa ja kelikin paras tähän mennessä :)

Seisominen, istuminen ja maahanmeno seuraamisen yhteydessä - eli Z-kuviolla aloiteltiin tällä kertaa. Ja kisamainen liike eli ilman palkkausta Lentsun käskytyksellä. En ole tätä vielä kokonaisena liikkeenä ottanutkaan, vaan lähinnä harjoiteltu pysähdyksissä ja ohi kulkiessani Jajan pysymistä kääntymättä jättämällä makupalan Jajan eteen. Joten otettiin suoritus aika varman päälle ja kuljin hitaasti sekä lähes pysähdyin käskyjä antaessani. Kisassa ei tosiaan tämmöistä suoritusta voisi tehdä mutta nyt vasta harjoitellaan :) Mutta kun nyt en jättänyt niitä makupaloja Jajan eteen niin seisomaan jäädessään kääntyi kun kuljin ohi. Otettiin vielä toinen versio jossa jätin makupalat ja meni se sitten paremmin. Vaikkakin paikka-käskystä meni ensin istumaan, otettiin korjaus.

Tunnari otettiin myös kisamaisesti. Tätä ollaan tehty tänä vuonna vasta kolme kertaa ja joka kerta on tuonut oman koskemattakaan muihin.. Mutta tällä kertaa kun tehtiin kisamaisesti eli käännyin Jajan vieressä ja Lentsu kävi laittamassa tuon kapulan.. Niin käskyttäessäni Jaja singahti ihan jonnekkin muualle kuin kapuloille. Ei ollut edes katsonut kun Lentsu kapulan vei vaan ilmeisesti perusasennossa toljotti minua, joten ei ollut sitten yhtään hajua missä ne edes ovat.. Pyysin sitten uudestaan sivulle ja Lentsu vähän näytti mihin suuntaan tulisi lähteä. Ja sittenhän liike sujuikin ihan hyvin loppuun asti ja oikea kapulahan sieltä jälleen nousi. Eli tätä pitäisi ehdottomasti saada harjoiteltua jonkun kanssa joka vie kapulan, jotta Jaja tajuisi edes katsoa suuntaa minne juosta :)

En muista järjestystä miten näitä muita juttuja tehtiin mutta jotain tämmöistä:
kuunteluharjoituksia:
- koirakot rivissä. Lentsun käskytyksellä ihmiset kääntyivät koirien vieressä täyskäännöksellä eri suuntiin koiriensa kanssa. Siitä koirille käsky maahan ja ihmiset lähtivät kävelemään eteenpäin eli koirien taakse. Josta käskytyksellä paluu koirien sivulle. Hyvin meni ! Vaikka selvästi oli Jajan mielestä kummallinen versio niin toimi silti.
- Koirakot vähän sikin sokin kentälle. Käsky maahan ja jokainen lähti koiransa luota kulkemaan jonkun matkaa. Sitten Lentsun käskytyksellä annettiin kaukokäskyjä yhteen ääneen ensin kauempaa sitten lähempää.
- Koirakot sikinsokin mutta kuitenkin niin että jokaisen vasemmalla puolella oli merkki. Lentsun käskytyksellä tehtiin muutaman askeleen siirtymisiä, peruuttamista, täyskäännöstä.. Liikesarjojen lopuksi katsottiin miten hyvin oltiin jälleen samalla viivalla. Ja aika hyvin oltiinkin :)
- Koirakot jälleen isommalla alueella sikinsokin. Jokainen sai oman numeronsa jonka mukaan kutsutaan oma koira. Koirat maahan, Lentsun käskytyksellä käveltiin kauemmaksi. Ja omalla vuorollaan kutsuttiin oma koira. Tämä oli ihan hauskasta ja vaatii kyllä jonkun verran pitkää pinnaa ja tarkkaavaisuutta koiraltakin koska koirat juoksivat toistensa edestä ja sivuilta. Silti sujui hienosti tämäkin !

On kyllä kiva tehdä asioita niin erilailla välillä. Lentsu se keksii ja pitää tokon hauskana ja mielenkiintoisena :)

Lopuksi jälleen ryhmässä erikseen käskyttämällä maassaolo. Ja tällä kertaa aikakin taisi olla lähes oikea.. Sujui ! Ja vielä pieni nopea istumaharjoitus. Sujui sekin !