Kuudeksi lähikentän hiekkaosuudelle. Noutokapula, lelu sekä herkut mukaan...niin ja tietysti Jaja myös !

Aloiteltiin maassaololla. Koirat reilut parisen metriä toisistaan. Oli siinä kiva näky kun kaksi samanmoista tosin erirotuisia schipperke-uros ja mittelityttö makoilivat keskenään meidän ollessa lautaseinän takana piilossa. Hyvin Jaja pysyi - ei tosin edes vilkaissut kaverikoiraansa vaan enempi päinvastoin. Yritti katsella ihan toiseen suuntaan - hassu. Ei ainakaan yhtään katsellaan provosoi. Saatiin myös vähän häiriötä kun koirien takaa kulki yksi taluttaja kahden koiransa kanssa. Tosin tässä kohdin oltiin vielä näkysällä. Kentällä oli myös poikia pelaamassa jalkapalloa. Sekä Vellu, joka toi pyörällä hyppyesteen paikalle. Hyvin pysyi!

Sitten jatkettiin vuorotellen eli otettiin muutamia kertoja kummankin koiran kanssa liikkeitä. Toisen tehdessä toinen koira odotti itsekseen sivussa..

Hyppy: Otettiin pari kertaa ja kumpanakin palkkasin esteen taakse istumisesta. Jottei tee jojo-hyppyä mikä nollaisi koko liikkeen. Sujui !

Liikkeestä paikka: Tätä pitänee vähän enempi hinkata. Pysäytys pari kertaa palkalla. Ohi kävellessä pysyy paikoillaan mikä on tosi hyvä juttu. Vauhtia pitää saada lisää kunhan saadaan pysäytykset paremmin onnistumaan.

Nouto: Tällä kertaa sujuivat molemmat noudot Jajalta ihan hyvin.. Mutta, mutta - minun pitää harjoitella ihan itsekseni kapulan heittoa !! Kapula on niin kevyt, että sen heittämiseen tarpeeksi kauas (10 m) tarvitaan jonkun verran voimaa. Se pitää myös osata heittää niin ettei tulisi väärässä asennossa maahan, jolloin se lentää mihin sattuu... Jaja teki oman osuutensa ihan hyvin - minusta ei voi sanoa samaa.

Kaukokäskyt: Harjoiteltiin niin, että kaveri oli Jajan takana käsiään heilutellen. Otin aina pari liikkeen vaihtoa, jonka jälkeen palkkaus. Sujuivat eikä Jaja ottanut yhtään häiriötä takana olevasta - ei näyttänyt edes huomaavan. Teki liikkeet heti edistämättä.

Seuraamista: Kaverin käskytyksellä. Kohtalaista vaikka tehtiin lähes viimeisenä. Halusin ottaa vielä itsekseni, jotta sain palkattua Jajan lennosta lelulla.. Liian pitkää pätkää en halua tätä hingata. On meinaan niin tylsää touhua etten sanoisi....

Ihan lopuksi otettiin vielä toinen pätkä maassaloa. Tällä kertaa piilossa ollen koko kolme minuuttia. Jaja pysyi !!

Tämä treenihetki kesti aika tarkalleen tunnin. Seuraavaksi treenaillaan porukalla ruohokentällä. Tuolloin keskitytään luoksetulon pysäytykseen ja liikkeestä maahan menoon. Koitetaan pitää treenit myös lyhyempänä. Maassaoloa otetaan varmasti joka kerta.. Olipas mukavaa ja Jaja kyllä jaksoi myös tällä tyylillä. Jatkossa ajatuksena, että tehdään koirakko kerrallaan koko treeni.. Toinen odottaa sen aikaa vähän pidempään mutta niinhän sitä pitää odotella kisoissakin. Itse suoritus ei kuitenkaan kestä kovin kauan...Itse tykkään tästä tavasta enempi kuin pilkkoa suoritukset niin ettei tule kunnon kokonaisuutta.. Mutta vaihtelu virkistää...

Ja kaiken huipuksi kun ehdittiin kotiin ja Jaippi paineli ympäri kämppää - matot myttyyn tyylillä.. Että virtaa riittää vielä treenin jälkeenkin vaikka toisille jakaa - ihana palleroinen (tai luihuliini tällä hetkellä).. Siltikään ei häslää treeneissä vaan pysyy mopo käsissä ja keskittyy suorituksiin.. Voiko tuommoista ollakkaan?

Seuraava yhteistreeni vasta parin viikon päästä koska mökkilomamme osuu ensi viikkoon. Mutta treenit jatkuvat omalta osalta sielläkin..