Voittajaluokassa 9 koirakkoa ja me toiseksi viimeisenä. Hiekkakenttä ja keli hyvä. Paikalla oltiin jälleen hyvissä ajoin. Istuskeltiin ja katseltiin evl-maassaolo, joka olikin heidän viimeinen liikkeensä.

Liikejärjestys oli laitettu ihan sekaisin, enkä niitä nyt välttämättä muista oikeassa järjestyksessä mutta samapa tuo..

Maassaolo 10: . Jajan vierellä oli hovawart vasemmalla ja oikealla sitten kaksi muuta koiraa. Väliaikatietona sivullisilta saatiin että yksi haahuilee, yksi haukkuu, yksi on levoton mutta mitteli se vaan jöpöttää paikoillaan rauhallisesti. Ajan tultua täyteen lähdetiin kävelemään kehää kohti.. Ensimmäisenä näkynä kun hovawart oli poikittain Jajaan päin kumartuneena ja nenällään jo koskettikin Jaippiin.. Tähän asti Jaja oli ollut ihan paikoillaan eikä ollut edes vilkaissut tuohon liikkuvaan koiraan ympärillään. Mutta joku raja sentään ... karvoihin koskeminen oli jo liikaa. Siitä ponkaisi komentamaan tuota suurta ahdistelijaansa. Jajan komennus ei jättänyt mitään epäilyksen varjoon ja johan hypähti hovawart kaemmas moisesta pikkupippurista. 

Harmitti Jajan puolesta ihan karseesti. Jajalle maassaolo on aina ollut 10 liike. Mutta tuommoisen jälkeen voi tullakkin täydellinen takapakki.. Hovawartin emäntä pyyteli kovasti anteeksi. Eikä sille tietysti mitään sitten enää voinut. Jää nähtäväksi miten tämä vaikuttaa jatkossa. Jos Jaja on kovapäinen niin ei välttämättä mitenkään mutta jos on pehmeämpi niin ...... Jaja sai tästä kuitenkin 10 koska aika oli jo täynnä tuossa vaiheessa ja kuten tuomarikin sanoi, oli tosi hienosti paikoillaan koko suorituksen vaikka häiriöitä nyt olikin aika paljon.

Tunnari 0: Alkuliike numeron kirjoittamisineen, kääntymisineen meni hyvin. Lähti käskystä vauhdilla ja tällä kertaa vähän liiankin vauhdilla. Ensitöikseen sekoitti koko pakan, taisi nostaa vääränkin. Toi kuitenkin oikean. Loppupalaustus ok.. Mutta nollahan siitä kuitenkin tuli.. Olen kuitenkin tyytyväinen että näinkin hyvin tämä sujui..

Liikkeestä istuminen 9: Oma vartaloapuni pudottu yhdellä - tein sen kyllä tarkoituksella että ihan oma moka.

Luoksetulo 10: Tästä jatkettiin suoraan luoksetulolla. Ja voi hitsi vie, se meni oikeesti kympillä. Ei edes ennakoinut eli tuli vaihdilla mutta silti pysähtyi kuin seinään. Odoteltiin liikkeenohjaajan käskyä ja taas lähti vauhdilla tulemaan mutta meni silti käskystä heti myös maahan. Ja loppuosankin tuli vauhdilla perusasentoon.. Voi, että miten iloinen olinkaan ja iloinen oli myös Jaippi!

Seuraaminen 8,5: Tämä olikin aika pitkä suoritus eikä olla edes treenaltu kuin vain pienissä erissä ja aika harvoin. Sikseen tykkään kyllä eniten juuri voi-seuraamisesta koska liikkeessa on monia eri juttuja..hiipiminen, hölkkä, paikallaan siirtymiset, jolloin tästä tulee kuitenkin aika monipuolinen kokonaisuus. Jaja oli tarkkana, ei laahustanut eikä ennakoinutkaan. Yhden kerran yleisöstä poispäin kuljettaessa takaamme kuului haukkumista, jolloin Jaja vähän jäi perääni moista ihmettelemään. Siinä kohtaa taisi pisteitä ropista kun vielä käännyin katsomaan taakseni. Mutta tosi tyytyväinen olin jaipin seuraamiseen!

Ruutu 0: Jaja lähti vauhdilla - siis paljon kovempaa mitä harjoituksissa. Oma käskyni "paikka" oli siis myöhässä jolloin Jaja ehti ruudun takareunan taakse. Siinä sitten ihmettelin sauhu korvistan nousten, että mitäs nyt sitten teen. Minkämoisen käskyn annan että Jaja tulis edes puolisen metriä eteenpäin.. Hienosti Jaja seisoi paikoillaan käskyäni odottaen.. Ja minä vaan mietin ja mietin.... Sitten sanoin Välimäen ohjeen mukaisesti "tänne" ja saman tien "paikka". Mutta Jaippi se oli taas niin nopsa että ehti tuossa ajassa ponkaista jo ruudun etureunankin eteen.. No tässä kohdin ei enää ole käskyjä annettavaksi. Mietin että lopetetaanko sitten jo tähän vai voidaankohan tehdä liike loppuun.. Annoin sitten "maahan" käskyn ja tehtiin loppuliike täydellisesti.. Mutta olin kyllä niin yllättynyt miten hyvin Jaja tämäkin kuitenkin osasi.. Virtaa tuntuu riittävän kisoissa vaikkei edes palkkaa saa. Ja siksi oli niin nopea etten ehtinyt käskytyksellä mukaan - oma moka siis tämäkin. Eikä oikeesti olla vielä koskaan kokonaisena suorituksena edes otettu.. Tyytyväinen olin nollasta huolimatta Jaippiin tässäkin. Miten hienosti malttoi odottaa käskytystä eikä alkanut touhuta omiaan!

Hyppynouto 10: Tätäkään ei olla vähään aikaan harjoiteltu ja siksi pikaisesti aamulla pariin kertaan. Ensimmäisellä varasti kun onohdin antaa "odota" käskyn ennen liikkeen antamista. Toisella meni kympillä. Ja kympillä meni nytkin!

Kaukokäskyt 0: Jaja teki kaiken muun ja vielä edistämättä mutta ylös nousut jäivät tekemättä.. Mikä osaltaa johtuu omasta ristiriitaisesta käskytyksestäni. Ensin sanoin "seiso" sitten toistin "yös" ja siinä mietin itsekseni että hittolainen mikä se oikea käsky tässä nyt olikaan... No Jaja varmaan päätti ettei tee yhtäkään ennen kuin päätän mitä oikeastaan edes käskytän. Hassua sikseen että ylös nousua ollaan treenattu eniten koska se on uusin liike näistä. Välillä sitten tarjosi ylösnousua istumaan nousuunkin ja siksi en ole sitä kovasti enää hinkannutkaan.. No nyt näin tällä kertaa. Kaikenkaikkiaan kuitenkin olen tähänkin tyytyväinen koska ei olla näin kaukaa ja näin pitkää suoritusta vielä ennen otettukkaan.

Metallinouto 10: Hyvin meni!

Kokonaisvaikutus 9

Saimme siis 190 pistettä eli vain 2 pistettä tuloksesta.. Sijoitus 6/9. Eikä noita nollaliikkeitäkään ihan alusta tarvitse aloittaa - kohtalaisen hyvin nekin menivät. Oli taas hauskasta todeta miten innokkaasti Jaja kaiken teki - mistä sitä intoa ja virtaa riittääkään kun yleensä treeneissäkin on niin ylirauhallinen. Omaan suoritukseen sitten aina keskittyy ja muun ajan on vain makoillen paikoillaan.. Motivaatio on sitten edelleen kohdallaan - kuten Leena Välimäkikin Jajasta totesi. Intoa riittää loppuun asti vaikkei mitään palkkaakaan saa. Ja mikäs sen mukavinta!

Huomasin sitten arvostelulapun saatuamme että heillä oli vanhat kertoimet... Kaikkien laput kerättiin uudestaan ja tekivät korjaukset. Vanhat olivat olleet jo viikko sittenkin, joten korjattavaa heillä on edelleen.

Kieltämättä tuo kahden pisteen vajaus tuloksesta harmitti mutta Jajan suoritukseen olen kyllä täysin tyytyväinen! Ihana palleroinen meillä:)