Kuuma ilta jälleen.. silti oli pirteämpi meininki tällä kertaa. Harjoitteluvuorossa ruutu.

Ensin lähetys ruutuun, jossa namukeppu. Koska Jaja ei nähnyt tuota namun laittoa - Lentsu sen sinne ruutuun vei, niin ruudun löytäminen oli pienen haahuilun takana. Toisella lähettämällä menikin vauhdilla, enkä ehtinyt edes käskyä antaa kun Jaippi juoksi namukepulle.

Sitten harjoiteltiin kosketusalustaa, joka oli pakastepurkin kansi tällä kertaa. Ei olla yhtään tämmöistä otettu ja menikin kumman hyvin. Ensin esiteltiin tuota kantta, sitten lähetys "okey" ja heti kun oli purkilla niin namun heitto. Jne.. Kumman äkkiä hokas tämänkin idean. Sitten tuo kansi vietiin ruutuun. Nyt harjoiteltiin sitä, että miten koira saadaan ruutuun jos se onkin jäänyt ruudun sivuille, taakse tai eteen. Yksi lisäkäsky kun on vielä sallittua tässä vaiheessa. Jaja ruudun sivulle, näytettiin purkin kantta ruudussa ja käsimerkillä ja käskyllä "mene" ja sinnehän meni. Sitten toiselta sivulta, taakaa käskyllä "tänne" ja pysäytys.. No mutta kun meillä ei tuo pysäytys vielä suju niin venähti sekin. Ruudun edestä meni kuitenkin taakse päin "mene" käskyllä.. Näitä on ihan kiva ottaa mukaan harjoitukseen - vaihtelua tähänkin liikkeeseen.

Otettiin myös pari kertaa ruudun loppuosaa eli ensin jätettiin ruutuun seisomaan. Kaukaa "maa" käsky ja Lentsun käskytyksellä kohti Jajaa, käännös vasempaan ja paluu, jolloin luoksetulokäsky. Sitten sama mutta käännös oikeaan, Jaja nousi seisomaan ja uusi "maa" käsky, jonka jälkeen loppuosa meni oikein hyvin. Tätäkin pitänee harjoitella.. Ruudussa on monta eri kohtaa joita pitäisi harjoitella erikseen.. Tästä taas jatketaan..

Lopuksi maassaolo - sujui!

Tästä treenistä jäi hyvä mieli.. Olen nyt tehnyt pihalle ruudun joka päivä vähän eri kohtaan.. Harjoitellaan ihan pikkiriikkisiä tuokioita aina välillä...

Myös kaukokäskyjen "ylös" nousuja harjoitellaan pieniä hetkiä kerrallaan.. Tänään jo tuntui että alkaisiko Jaippi jo pikkuhiljaa tajuamaan tämänkin idean.. Läheltä kuitenkin vielä tätä tehdään mutta ei tarvitse kuitenkaan kättä kovin lähelle enää viedä käskyä annettaessa. Jatketaan...

Seuraava Lentsun treeni vasta 20.7.