oli torstaina 4.8. paikalla viitisen koirakkoa. Keli hyvä.

Tällä kertaa harjoittelimme luoksetuloa sekä seurauttamista maassaolevilla häiriöillä. Eli siellä oli paria erilaista merkkiä, palloa, lelua, purkin kansia ym.... Ensin suoraan luoksetulo häiriöiden läpi. Onnistuikin ihan hyvin vaikkakin pikkasen epävarmaa tuloa kun Jaja selvästi odotti pysäytyskäskyä. Näistä "häiriöstä" ei välittänyt yhtään mitään. Otettiin pari kertaa ja selvästi myös vauhti nousi kun ei pysäytyskäskyä tullut.

Toisella kertaa otettiin seurauttamista käskytyksellä kaikkien "ansojen" joukossa. Ei taaskaan mitään huomioita niihin vaikka kuljettiin lähes niiden päältä. Edelleen tuo seurauttamisen paikka on vähän edessä ja pitänee hinkata niitä jotta pysähdyksessä jäisi oikeaan paikkaan eikä vähän vinoon eteen.

Tehtiin myös ryhmäseurauttaminen häiriöiden keskellä. Ihan kohtalaista ja hauskaa vaihtelua ainakin :)

Lopuksi maassaoloa tai istumista porukalla. Jokainen sai itse päättää ottaako maassaolon vaiko istumisen.. Me päätimme testata istumista pitkästä aikaa. Kummantin Jajan sivuille tekivät maassaolon. Ja niinhän siinä oli käynyt että Jaja oli kahteen kertaan mennyt itsekkin maahan. Lentsu oli sieltä istumaan komentanut. Ja sainkin ohjeistusta näitä harjoituksia jatkaa ja olisi parempi että uudelleen istumaan nousun käskyttäisi joku muu kuin minä. Eli helpommin sanottu kuin tehty kun itsekseni treenataan mutta pitänee koittaa saada tähän apuja. Jatkan kuitenkin itsekseenkin niin että aloitellaan ihan lyhyestä istumisesta ja kasvatan aikaa pikkuhiljaa - kuten maassaolossakin ollaan tehty.