Paikalla oltiin ajoissa ja siinä odotellessa päätin testata metallinoudon.. Eikä se sujunut nyt sitten alkuunkaan....höh... Jaja ei suostunut koko kapulaa suuhunsa ottamaan. Ei vaikka vain laitoin sen maahan ja käsky "hae"... Koitin jopa leikkiä sillä ja heitin lähelle ja samantien käsky "hae". Ei onnistunut nyt mikään. Päätin jättää tämän tähän ja otetaan sitä kotosalla lähipäivinä rauhassa. Ei se ole mikään ongelma ollut ennen, eikä siitä kyllä ongelmaa tehdäkkään, joten hassua..

Kun Heidi ja dallu-Ada saapuivat aloitimme paikallamakuulla. Koirat vieretystä ja siihen ne jäivät kun itse menimme työmaakoppien taakse. Ei otettu aikaa eikä tarkoitus ollutkaan pitkää suoritusta ottaa. Käytiinkin sitten aika pian palkkaamassa ja jatkettiin vielä suoritusta palaamalla piiloon. Ja aika pian palasimme takaisin palkkaamaan koska pari koiraa lähestyi kenttää. Onnistunut harjoitus vaikkei kestoa tässä vielä paljoa ollutkaan. Mutta pikkuhiljaa hyvää tulee.

Sitten otttiin Heidin käskyttämänä seuraamista. Tätä kun ei voi yksin harjoitella niin piti käyttää tilaisuus hyödyksi. Sanallisesti kiitin perusasentojen istumisista muutoin palkkaus vasta lopuksi. Seuraaminen on suht tarkkaa tai siis kontakti siinä mutta tuo paikka on aikaskin edessä. En kuitenkaan siihen nyt kovasti puutu koska pienestä koosta johtuen näen Jajan paremmin vaikka katsonkin eteenpäin ja myös Jaja pitää kontaktia paremmin kun näkee kasvoni. Perusasennot kyllä kärsivät tuosta ennakoimisesta mutta suht hyvin Jaja kyllä ne sitten itse myös korjaa. Paikallaansiirtymisiä pitänee harjoitella lisää, erityisesti peruuttamista!

Ruutua muutaman kerran kaukaa lähettämällä niin, että namukeppu oli ruudussa. Ihan lopuksi testasin myös niin etten vienyt namukeppua vaan jätin Jajan perusasentoon odottamaan ja kävin itse "merkkaamassa" ruudun. Sitten tyhjään ruutuun lähetys aikaskin läheltä ja kun siellä oli niin "namu" palkkamerkkaus ja namun heitto. Näin taidetaankin jatkaa läheltä ja kaukaa sitten namukepulla.

Pienen tauon jälkeen jatkettiin tunnariharjoituksella. "Oma" hetkeksi käteeni ja Heidi kävi laittamassa hajuttomat yhteen kasaan ja tuon "oman" siihen viereen erikseen muista. Jaja lähti hienosti ja ihan oikeesti haisteli sitä kapulakasaakin mutta toi kuitenkin "oman". Otettiin vielä uudestaan ja sama juttu - wau! Tämä harjoitus jätettiin tähän.. Tästä onkin hyvä jatkaa ihan rauhassa. Taidan jättää sen hajustetun harjoituksen kokonaan pois ja käyttää vaan ihan "omaa" tuoksua niin kuin kokeessakin sitten joskun..

Testasin myös luoksetulon pysäytyksiä normaali lyhyemmältä matkalta. Jaja maahan, käsky "tänne" ja käsimerkillä pysäytys. Kyllä se pysähtyi, vois varmaan ehkä nopeamminkin mutta olen kuitenkin tyytyväinen! Sitten sama alku ja "maahan" käsky käsimerkillä ja meni.. Viimeisellä kerralla otin suoraan luoksetulon koska ennakointi oli taas ihan valtaisaa.. Kuitenkin hyvä kun teki pysäytykset, erityisesti seisomaan pysähtymisen!

Ja viimeisenä liikkeenä tälläkin kertaa kaukokäskyjen istumaan nousun, josta heti palkkaus..

Siinä tämänkertaiset liikkeet taisivat sitten jotensakkin ollakkin. Kiitos Heidi ja Ada treeniseurasta!